Αισιοδοξια στο μαξιμου...

09:54 4/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Πιο κοντά παρά ποτέ εκτιμούν στην κυβέρνηση ότι βρίσκεται η χώρα στην επίτευξη του «μεγάλου» στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013...

Η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ότι ο προϋπολογισμός της Γενικής Κυβέρνησης το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2013, εμφάνισε πλεόνασμα 2,642 δισ. ευρώ από πλεόνασμα 325 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, προκάλεσε τα πρώτα εδώ και καιρό χαμόγελα στο Μαξίμου.
Συνεργάτες μάλιστα του Πρωθυπουργού
σημείωναν με νόημα ότι ακόμη και η δήλωση Σόιμπλε ότι το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας το 2014 θα φτάσει έως και 4,5 δισ. ευρώ επιβεβαιώνει πως το πρόγραμμα βγαίνει, οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και ό,τι παραπάνω πετύχει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με τους αξιωματούχους της τρόικας θα διοχετευτεί στην ανάπτυξη που είναι και ο μοναδικός τρόπος για να μειωθεί η ανεργία.
Μάλιστα αυτή η «λελογισμένη» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο Μαξίμου, αισιοδοξία επιδιώκεται να αποτυπωθεί και στην προγραμματική συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με απώτερο στόχο τις ευρωεκλογές του επόμενου χρόνου. Το κυρίαρχο δηλαδή σημείο της να είναι η απόρριψη κάθε ενδεχομένου επιβολής νέων μέτρων.
Πρέπει πάση θυσία, έλεγε στέλεχος της κυβέρνησης, σ’ αυτή τη συμφωνία να τονίζεται ότι η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ολοκληρωθεί και πως μέλημα των δύο κυβερνητικών κομμάτων είναι η αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υπάρξει αλλά και η προώθηση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων.
Την ίδια βέβαια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι για μια ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός καταφεύγει στο γνωστό και τετριμμένο πλέον «success story» και αναφέρουν χαρακτηριστικά απόσπασμα από τη συνέντευξη του κ. Σαμαρά στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» όπου κατά την Κουμουνδούρου «άνοιγε» το παράθυρο για περισσότερες από 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο που προβλέπει το Μνημόνιο. Με λίγα λόγια πως όχι μόνο δεν υπάρχει φως στο μνημονιακό τούνελ, αλλά έρχεται και τρίτο μνημόνιο με ακόμη σκληρότερα μέτρα.
Το σίγουρο είναι ότι με αφορμή και τα εγκαίνια της ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο η χώρα μπαίνει στο ρυθμό των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Πρόκειται για ένα στοίχημα που η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να κερδίσει πάση θυσία και η κυβέρνηση να βγει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα