Αισιοδοξια σαμαρα κοντρα στις δημοσκοπησεις...

11:43 12/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Άρης Ραβανός
(από το : tovima.gr)

Απέναντι σε κάθε πρόβλεψη και εκτίμηση για τις εκλογές, με βάση και τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Αντ. Σαμαράς επιμένει να θεωρεί ανατρέψιμο
ανά πάσα στιγμή το πολιτικό κλίμα. Ανατρέψιμες πιστεύει ότι είναι και οι εκλογικέ...
προβλέψεις, θέλοντας να πείσει τους συνομιλητές του ότι ο στόχος της νίκης για τη Ν.Δ. θα επιτευχθεί.

Tην ίδια στιγμή η Ν.Δ. προσπαθεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά τη σύλληψη του ιστορικού στελέχους και πρώην υπουργού κ. Ακ. Τσοχατζόπουλου, στοχοποιώντας το ΠαΣοΚ ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής διαφθοράς.

Μπορεί τα ευρήματα των μετρήσεων που εμφανίζουν τη Ν.Δ. σε ελαφρά πτώση να προβληματίζουν πολλά κοινοβουλευτικά στελέχη και πλήθος κομματικών παραγόντων, εντούτοις ο κ. Σαμαράς επιμένει να μην χάνει την αισιοδοξία του.

Τακτικοί συνομιλητές του επισημαίνουν ότι οι ανατροπές, ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το μεγάλο βαθμό αναποφάσιστων, κυριολεκτικά θα γίνουν την τελευταία στιγμή.

Ο ίδιος ζήτησε με τη δήλωσή του μετά την προκήρυξη των εκλογών ότι θέλει τη δύναμη από τον ελληνικό λαό να τα αλλάξει όλα και με τις αναφορές του οριοθέτησε τον εαυτό του και τη Ν.Δ. κυρίως απέναντι στο ΠαΣοΚ και τον πρόεδρό του, τον κ. Ευ. Βενιζέλο, που τον θεωρεί συνυπεύθυνο με τον κ. Γ. Παπανδρέου για τη σημερινή κατάσταση κ. Από την άλλη πλευρά έβαλε απέναντί του τις αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, ομαδοποιώντας τα πολιτικά σχήματα και εκ δεξιών και εξ αριστερών.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για νέα σελίδα που ανοίγει για τη χώρα και επιχείρησε να εκπέμψει μήνυμα ότι η χώρα θα καταφέρει, δηλώνοντας την πεποίθησή του για τη νίκη του κόμματός του.

Βέβαια, το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Σαμαράς δεν είχε αναφορές στο μήνυμά του στη λέξη αυτοδυναμία και σημείωσε ότι η Ν.Δ. είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα σημερινά αδιέξοδα.

Σύγχυση στη βάση

Σε αδιέξοδο όμως για αρκετά στελέχη είναι η Ν.Δ. που πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να πείσει την κοινή γνώμη και να επανασυσπειρώσει την κομματική βάση που ξαφνιάζεται όταν ακούει στελέχη, όπως π.χ. χθες Μεγ. Τετάρτη τον κ. Π. Ψωμιάδη να κάνει λόγο για συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠαΣοΚ με Πρωθυπουργό τον κ. Δ. Αβραμόπουλο.

Την ίδια στιγμή οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν πτώση της Ν.Δ. δεν βοηθούν τη συσπείρωση του κόμματος, καθώς οι ψηφοφόροι διαπιστώνουν ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην κατορθώσουν να συγκεντρώσουν τα δυο κόμματα (ΝΔ και ΠαΣοΚ) από κοινού 151 έδρες.

Παράλληλα είναι η πρώτη φορά που η δεξιά παράταξη πηγαίνει τόσο κατακερματισμένη σε εκλογική μάχη: από τη μια υπάρχει ο βασικός πυλώνας που είναι η Ν.Δ. και από την άλλη είναι τέσσερα κόμματα, ο ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη, η Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του κ. Π. Καμμένου και η Δράση του κ. Στ. Μάνου, ενώ υπάρχουν και οι διαρροές προς την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή.

Επισ
Keywords
Τυχαία Θέματα