Αιμιλιος λιατσος : το λουκετο στην ερτ ειναι εγκλημα διαρκειας

13:20 8/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Από το : ysterografonews.gr
Έντεκα μήνες ακριβώς μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ ο Αιμίλιος Λιάτσος, πρώην γενικός διευθυντής ειδήσεων- ενημέρωσης στην ΕΡΤ, μίλησε σε μηνιαίο περιοδικό (Full Life) για όλους και...
για όλα.
«Ήμουν κάθετα αντίθετος για το μαύρο που σκέπασε στις 11 Ιουνίου του 2013 τις οθόνες των καναλιών της ΕΡΤ. Ήταν μια πολύ πρόχειρη
και επιπόλαιη απόφαση που σε καμμία περίπτωση δεν διόρθωσε την κατάσταση. Ήμουν κάθετα αντίθετος, δεν έπρεπε να γίνει και πιστεύω πως και ο ίδιος πρωθυπουργός κατά βάθος το μετάνοιωσε. Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ένα έγκλημα διαρκείας».
Ο Αιμίλιος Λιάτσος τόνισε ότι: «Η ΕΡΤ χρειαζόταν σίγουρα βαθιές τομές στην διαχείριση των οικονομικών και ορθολογισμό στο πρόγραμμα.Το λουκέτο όμως δεν ήταν η λύση, ήταν η εύκολη επιλογή που ζητούσε η τρόικα, να απολυθούν 2500 εργαζόμενοι και βρήκαν εύκολο θύμα την ΕΡΤ».
Η σημερινή κατάντια
Και αναφερόμενος στο νέο σχήμα της ΝΕΡΙΤ που προέκυψε και λειτουργεί επισήμως από την περασμένη Κυριακή, σημείωσε: «Τώρα βλέπουμε την κατάντια της απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ» και διευκρίνισε απαντώντας στη σχετική ερώτηση: «δεν το λέω μόνο εγώ, το βλέπει όλος ο κόσμος, είναι ένα αποτυχημένο πρόγραμμα. Έχουν στις εκπομπές πρόσωπα που δεν τα κατάφεραν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, ο Παντελής Καψής, ο διορισμένος υφυπουργός αρμόδιος για τη ραδιοτηλεόραση, έκανε μια τραγική πορεία σε αυτό το 9μηνο. Ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη, μια άσχημη επιλογή και κακώς τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση»
Ο δημοσιογράφος μίλησε και για την απόφαση του μετά απο 30 χρόνια θητείας στον ιδιωτικό τομέα να μεταπηδήσει στη Δημόσια Τηλεόραση: «Ήταν μια τιμητική πρόταση που μου έγινε από τον Αντώνη Σαμαρά και τη δέχτηκα. Υπήρχε βέβαια μια ομάδα ανθρώπων που δουλέψαμε μαζί. Ο Τζώνυ Καλημέρης, ένας άνθρωπος της αγοράς και ο Νίκος Σίμος αποτελούσαν εγγύηση για να πάει η ΕΡΤ ένα βήμα πιο μπροστά».
Όπως λέει, δεν μετάνοιωσε που αποχώρησε το Νοέμβριο του 2011 από το STAR, εξηγώντας και τους λόγους. Αποχώρησα σε μια περίοδο με υψηλή δημοτικότητα. Είχα συμπληρώσει 8 χρόνια και ένοιωθα την ανάγκη να σταματήσω».
Για τα lifestyle δελτία εκείνης της περιόδου λέει: «Για τον καιρό εκείνο ήταν μια καλή επιλογή του σταθμο, που ήθελε ένα πιο νεανικό κοινό και το πέτυχε. Αν έκανε σοβαρή ενημέρωση, δεν θα πετύχαινε».
Για το νέο δελτίο ειδήσεων του STAR : «Μου αρέσει πολύ. Τα έχουν καταφέρει η Μάρα Ζαχαρέα και ο Νίκος Χατζηνικολάου και ανταγωνίζονται πλέον τα άλλα δελτία ειδήσεων».
Για το MEGA: «Έπαιξαν πολύ μνημόνιο και το πληρώνουν. Υπηρέτησαν την μνημονιακή γραμμή την τελευταία τετραετία και αυτό τους κόστισε παρόλο που είναι σημαντικοί δημοσιογράφοι η Όλγα Τρέμη , ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Παύλος Τσίμας».
Για την απομάκρυνση του Νίκου Ευαγγελάτου από το ΣΚΑΙ: «Έκανε καλή δουλειά και θεωρώ ότι είχε το πιο δυνατό δίωρο της ημέρας.Η εκπομπή του ήταν απο τις καλύτερες και δεν ξέρω πως μπορεί να αναπληρωθεί».
Για τη σχέση του με τον Σταμάτη Μαλλέλη: «Εξαιρετική. Με τον Σταμάτη είμαστε πολλά χρόνια φίλοι. Νομίζω ότι θέλει να αλλάξει τον ΣΚΑΙ και να παίξει με lifestyle εκπομπές που δεν έχουν μεγάλο κόστος και προσελκύουν δυναμικά νεανικά κοινά».
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αιμιλιος,aimilios