ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

11:06 3/11/2011 - Πηγή: Fimotro
Με ιδιαίτερα επικριτική διάθεση και μεγάλες απαιτήσεις προσήλθε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες στο Βερολίνο για να γιορτάσει την επέτειο της συμπλήρωσης 50 ετών από την επίσημη συμφωνία υποδοχής Τούρκων εργατών στην (τότε Δυτική) Γερμανία. Ωστόσο... αντί για εορταστικά χαμόγελα, αυτό που είχαμε ήταν σπόντες και υποδείξεις. Μιλώντας σε πανηγυρική εκδήλωση παρουσία της Ανγκελα Μέρκελ, ο Ερντογάν απαίτησε από τη Γερμανία να γίνει "ο μεγαλύτερος υποστηρικτής" της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας καθώς οφείλει
λόγω της εξαιρετικά πολυπληθούς (αριθμεί περίπου 3 εκατ. άτομα) τουρκικής κοινότητας της Γερμανίας. Επιπλέον, ζήτησε από το Βερολίνο να προχωρήσει σε αναγνώριση της διπλής υπηκοότητας για όσους έχουν τουρκική καταγωγή.
Τα ίδια (και χειρότερα) είχε πει ο Ερντογάν νωρίτερα και σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την ίδια ημέρα στην "Bild". Χαρακτηριστικά, μέσα από τις σελίδες της εν λόγω εφημερίδας, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε δηλώσει απογοητευμένος από το Βερολίνο επειδή αυτό δεν στηρίζει όσο θα έπρεπε ούτε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας ούτε τους ίδιους τους Τούρκους που ζουν ή θέλουν να ζήσουν στη Γερμανία.
Keywords
Τυχαία Θέματα