Αγορες σε ελληνικα ομολογα και μετοχες προτεινει η morgan stanley

Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Παρά το γεγονός ότι τα "ρίσκα" παραμένουν υπολογίσιμα εκτιμούμε ότι η αβεβαιότητα για την έξοδο από το μνημόνιο θα εκλείψει σύντομα και η... οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται αναφέρει σε σημείωμά της για την Ελλάδα η Morgan Stanley. Σε σχέση με τη προσδοκία απόδοσης, με
ρίσκο μετά πρόσφατο sell off των ελληνικών ομολόγων οι σημερινές αποτιμήσεις τους προσφέρουν ικανή κάλυψη απέναντι στις διακυμάνσεις που θα υπάρξουν τους επόμενους μήνες .Και για το λόγο αυτό προτείνουμε σημειώνει η Morgan Stanley αγορές και θέσεις στα ελληνικά ομόλογα strip, δηλαδή μέση τιμή ομολογιακών εκδόσεων και προτιμούμε τα ομόλογα έναντι των warrants στο ΑΕΠ.

Όσον αφορά το χρηματιστήριο, παρά το γεγονός ότι η αβεβαιότητα παραμένει, οι στρατηγικοί αναλυτές μας επιλέγουν Overweight στην Ελλάδα, δηλαδή τοποθετήσεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, με δεδομένο ότι έχουν υπερπουληθεί οι μετοχές, όπως τονίζει η επενδυτική τράπεζα. Την ίδια στιγμή, σημειώνει ότι οι ελληνικές μετοχές προσφέρουν μακροπρόθεσμη προοπτική και θα ωφεληθούν από τη βελτίωση της κατάστασης των ελληνικών τραπεζών μετά τα stress tests.

Οι αναλυτές των τραπεζών επαναφέρουν τη θετική μακροπρόθεσμη προοπτική των ελληνικών τραπεζών εκτιμώντας ότι τα πολιτικά "ρίσκα" αλλά και αυτά της μακροοικονομικής προσαρμογής πρέπει να εκλείψουν πριν οι μετοχές αποτυπώσουν τα θετικά αποτελέσματα που θα υπάρξουν.Τώρα πρωτογενές πλεόνασμα 2,5 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας υπέρβαση έναντι του στόχου της τάξης των 981 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τα φορολογικά έσοδα εμφανίστηκαν μειωμένα κατά 567 εκατ. ευρώ, ενώ ο ΟΑΕΕ έχει ήδη υπερβεί την ετήσια επιχορήγησή του, αντλώντας στο 9μηνο το 106,1% του συνολικού ποσού που είχε προβλεφθεί. Εξέλιξη, η οποία αποτυπώνει το πρόβλημα στα ασφαλιστικά ταμεία.Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 33,8 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 327 εκατ. ευρώ ή 1% χαμηλότερα έναντι του επικαιροποιημένου στόχου. Το σύνολο των φορολογικών εσόδων διαμορφώθηκε σε 32,1 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά567 εκατ. ευρώ ή κατά 1,7% έναντι του επικαιροποιημένου στόχου.
Keywords
Τυχαία Θέματα