Αγωνας δρομου απο την κυβερνηση για τα προαπαιτουμενα...

Να τρέξει άμεσα όλα τα ανοιχτά μέτωπα που σχετίζονται κυρίως με τα προαπαιτούμενα αποφάσισε η κυβέρνηση και για το σκοπό αυτό το απόγευμα της Τετάρτης ...
ο Πρωθυπουργός είχε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους συναρμόδιους υπουργούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς αφού ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, κατέστησε σαφές προς όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις
να ολοκληρώσουν άμεσα τα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα προκειμένου την Παρασκευή, με την επιστροφή από το Eurogroup, η ελληνική πλευρά να εμφανιστεί έτοιμη.
Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να παραμείνει ανοικτό μόνο το ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2014 ώστε και οι εκπρόσωποι των δανειστών να μην έχουν πλέον καμία δικαιολογία για να καθυστερούν.
Δευτερευόντως εν όψει και της επόμενης συνεδρίασης του Εurogroup στις 22 Νοεμβρίου ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί να βρεθεί αντιμέτωπος με πιέσεις ειδικά για τα τέσσερα ορόσημα – προαπαιτούμενα.
Ωστόσο αγκάθι παραμένουν τα ΕΑΣ όπου κύκλοι του υπουργείου Άμυνας σημειώνουν ότι η κυβέρνηση και εδώ, όπως και στο θέμα της κατάθεσης του προϋπολογισμού, θα πρέπει να προχωρήσει μονομερώς και να περιμένει τις όποιες αντιδράσεις της τρόικας, αφού χρόνος για συμφωνία δεν υπάρχει.
Αποδέκτες του μηνύματος του Πρωθυπουργού ήταν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, και Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα