''aγκαθι'' οι πλειστηριασμοι...

11:14 1/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Τρόπους προκειμένου με την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους να μην υπάρχουν εκκρεμότητες με την τρόικα, αναζητεί το Μαξίμου...
Το θέμα πλέον δεν αφορά άμεσα τα εμπλεκόμενα υπουργεία αλλά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες Αντώνης Σαμαράς
και Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθούν την ερχομένη εβδομάδα όσες φορές χρειαστεί ώστε να καταλήξουν σε οριστική λύση, λέει στέλεχος της κυβέρνησης.
Το μεγάλο αγκάθι ακούει στο όνομα απελευθέρωση των πλειστηριασμών.
Η Χαριλάου Τρικούπη έχει στυλώσει τα πόδια της και δεν δέχεται τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από την παράταση για ένα ακόμη χρόνο (για κάποιους για το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας) του υπάρχοντος καθεστώτος και της ρύθμισης Παπαθανασίου που από το 2008 απαγορεύει κάθε πλειστηριασμό ακινήτου για χρέη μέχρι 200.000 ευρώ.
Την ώρα μάλιστα που το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευτεί για την κατάργηση της ρύθμισης και έχει συγκεκριμενοποιήσει την πρότασή του η οποία έχει σταλεί με email στους εκπροσώπους της τριμερούς που εμμένουν στην πλήρη άρση κάθε προστατευτικής διάταξης από την 1η Ιανουαρίου.
Ενδεικτική της στάσης του ΠΑΣΟΚ για το θέμα είναι και η δήλωση κορυφαίου στελέχους του στο naftemporiki.gr ότι «στο τέλος θα υποχωρήσει η τρόικα».
Άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το κόμμα «έχει ανάγκη από μία μεγάλη επιτυχία» και η παράταση στην άρση των πλειστηριασμών πέρα από μεγάλη ανακούφιση για πολλούς συμπατριώτες μας «είναι και η βαλβίδα που θα αποφορτίσει την συσσωρευμένη ένταση στην Κ.Ο.».
Παράλληλα στο μείζον θέμα της απελευθέρωσης των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται τις υπάρχουσες προτάσεις εμφανίζεται πιο διαλλακτικό αφού έχει προχωρήσει στην κατάρτιση ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων που έχουν πρόβλημα προς την κατεύθυνση εξεύρεσης οριστικής λύσης στο θέμα.
Στο θέμα της τύχης των αμυντικών βιομηχανιών φαίνεται ένα φως στην άκρη του τούνελ με απόλυση του 50% των εργαζομένων στα ΕΑΣ, ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και συγχώνευση της ΕΛΒΟ.
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα πλέον για την κυβέρνηση ενώ κάποιες πληροφορίες δεν αποκλείουν να πραγματοποιηθεί έκτακτο Εurogroup στις 17 ή 18 Δεκεμβρίου με θέμα την τραπεζική ενοποίηση κι εκεί να συζητηθεί και η πορεία των διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα