Αυξηση των εταιρικων χρεοκοπιων το 2012 βλεπει η s&p

12:03 19/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Παρά την ένεση ρευστότητας ύψους 1 τρισ. ευρώ στην οποία προχώρησε στις αρχές του έτους η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Standard & Poor’s πιστεύει πως ο ρυθμός πτωχεύσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιρειών θα αυξηθεί πάνω...
από το επίπεδο του περασμένου έτους. Σύμφωνα με τον οίκο, εάν η ύφεση είναι βαθύτερη των προβλέψεων του βασικού σεναρίου, οι εταιρικές πτωχεύσεις στην Ευρώπη θα μπορούσαν έως και να διπλασιαστούν σε σχέση με πέρυσι.

Στην έκθεσή της που τιτλοφορείται «Eurozone Stress Pressures Corporate
Defaults», η Standard & Poor’s αναφέρει ότι «η ένεση ρευστότητας της ΕΚΤ τόνωσε τις εταιρείες της περιοχής με χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια βελτίωση του κλίματος στις χρηματαγορές και μια υποχώρηση του κόστους χρηματοδότησης για τις τράπεζες το πρώτο τρίμηνο, που έδωσε τη δυνατότητα σε αρκετές εταιρείες να βελτιώσουν το προφίλ ρευστότητάς τους. Οι δανειστές από την πλευρά τους, ήταν πιο πρόθυμοι να τροποποιήσουν και να επεκτείνουν τις υπάρχουσες λήξεις, αν και με την κατάλληλη χρέωση upfront και με μια αύξηση του περιθωρίου των spreads».

«Ωστόσο, θεωρούμε ότι ένα υψηλό ποσοστό εταιρειών με χαμηλή αξιολόγηση (δηλαδή αυτές που αξιολογούνται με ΒΒ+ και χαμηλότερα) παραμένουν ευάλωτες στην χρεοκοπία λόγω της υπερβολικής τους μόχλευσης, ή της έκθεσής τους σε τοπικές αγορές που συρρικνώνονται».
Keywords
Τυχαία Θέματα