Αυτοσυγκρατηση στον ισραηλινο εποικισμο ζητα η μερκελ...

«Αυτοσυγκράτηση» όσον αφορά στην κατασκευή νέων οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη ζήτησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ από το Ισραήλ...

Είχε προηγηθεί συνάντησή της με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς αλλά και η δημοσίευση στοιχείων της ισραηλινής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ειρήνη Τώρα» σύμφωνα με την οποία Οι κατασκευές νέων κατοικιών στους ισραηλινούς οικισμούς που βρίσκονται σε παλαιστινιακά εδάφη αυξήθηκε κατά 70% τον πρώτο τρίμηνο του 2013.
«Ζητάμε από το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση
όσον αφορά την κατασκευή οικισμών», δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αμπάς.
Οι ισραηλινές κατασκευές «είναι παράνομες και «έχουν αυξηθεί σημαντικά στις κατεχόμενες περιοχές», κατήγγειλε από την πλευρά του Αμπάς και πρόσθεσε: «Ζητάμε από την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τις δραστηριότητες αυτές».
Ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ, ο οποίος είναι επικεφαλής των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ που ξεκίνησαν τον Ιούλιο υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, κατηγόρησε χθες Πέμπτη την ισραηλινή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπένιαμν Νετανιάχου ότι «καταστρέφει τη διαδικασία ειρήνευσης».
Η Μέρκελ επανέλαβε τη δέσμευση της Γερμανίας στις διαπραγματεύσεις ειρήνευσης και σε «μια λύση δύο κρατών».
Ο Αμπάς, ο οποίος είχε μεταβεί στο Βερολίνο για να ενημερώσει την καγκελάριο για την πρόοδο των ειρηνευτικών συνομιλιών, ευχαρίστησε τη Γερμανία για την οικονομική της υποστήριξη και τον ρόλο της στην ειρηνευτική διαδικασία. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι Παλαιστίνιοι «επενδύουν σοβαρά ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις».
«Πρέπει να αδράξουμε αυτή την ιστορική ευκαιρία», υπογράμμισε απευθυνόμενος στο Ισραήλ.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα