Αυτος ειναι ο ρουμανος οδηγος της μοιραιας νταλικας

08:19 8/10/2014 - Πηγή: Fimotro
Nikolai Tudoran είναι το όνομα του Ρουμάνου οδηγού της νταλίκας, που προκάλεσε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς στην Εγνατία Οδό. Ο 39χρονος οδηγός είναι από την πόλη...
Πιτέστι της Ρουμανίας. Το φορτηγό ερχόταν από την Ιταλία και ήταν φορτωμένο με σταφύλια.

Η εταιρεία του στη Ρουμανία λέγεται «Limar», η οποία αρχικά είχε έδρα σε δύο επαρχίες της Ρουμανίας, την Ilfov και την Arges.

Οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι, ωστόσο, δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με ανθρώπους της εταιρείας,
καθώς τελεί υπό καθεστώς πτώχευσης.

Όπως είναι γνωστό, ο Ρουμάνος οδηγός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει ότι τα φρένα της νταλίκας δεν έπιαναν, όταν συνέβη το μοιραίο, έχει πάρει προθεσμία και θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Σε δηλώσεις του στο protothema.gr, ο δικηγόρος του Ρουμάνου οδηγού της μοιραίας νταλίκας, Δημήτρης Γιδόγιαννος, τόνισε πως «δεν χωράει αμφιβολία για το ότι υπήρξε μηχανική βλάβη στη μοιραία νταλίκα και πως αυτό αποδεικνύεται από μάρτυρες που είδαν τη σκηνή και επιβεβαίωσαν πως είδαν φωτιά στους τροχούς».

Ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα απώλειας συνείδησης του οδηγού σχετικά με το περιστατικό, ενώ τόνισε πως «ο οδηγός της νταλίκας, ακόμα και μετά το ατύχημα, παρέμεινε στο σημείο του δυστυχήματος, σοκαρισμένος με το τι είχε συμβεί».

«Μιλάμε για έναν οικογενειάρχη, που πραγματικά είναι συγκλονισμένος με το τι έγινε» ανέφερε σχετικά ο κ. Γιδόγιαννος.

Να σημειωθεί πως ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών και αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Από την πλευρά τους, τόσο ο πρόεδρος όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για την τραγωδία στις οικογένειες των θυμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα