Αυτος ειναι ο δολοφονος της κοπεγχαγης

10:05 15/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε ότι ένας και μοναδικός ήταν ο δράστης της επίθεσης κατά του πολιτιστικού κέντρου της Κοπεγχάγης, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, και έδωσε στη δημοσιότητα μία...
φωτογραφία του.
Στη φωτογραφία εμφανίζεται ένας άνδρας που φορά σκούρο μπουφάν και σκούφο ή κουκούλα και κρατά μαύρο σακίδιο.
Ελήφθη αργά το απόγευμα, λίγο πριν πέσει η νύκτα, λίγο αφού ο δράστης εγκατέλειψε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε. Φαίνεται ότι βρίσκεται σε πάρκινγκ.
"Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, φαίνεται ότι υπήρχε ένας δράστης", διευκρίνισε η αστυνομία.
Λίγο
νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι αναζητεί έναν "άνδρα, 25 έως 30 ετών, ύψους περί το 1,85, αθλητικό, με αραβικά χαρακτηριστικά, ίσια μαλιά, οπλισμένο με μαύρο υποπολυβόλο.
Αυτός είναι ο δολοφόνος της Κοπεγχάγης - Στόχος ο δημιουργός των σκίτσων του Μωάμεθ
Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την επίθεση με δεκάδες σφαίρες που δέχθηκε στο κέντρο της Κοπεγχάγης κτίριο που φιλοξενούσε εκδήλωση για τον ισλαμισμό και την ελευθερία της έκφρασης, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο δημιουργός των σκίτσων του Μωάμεθ και ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη Δανία. Τρεις αστυνομικοί της δύναμης που ήταν επιφορτισμένη με την ασφάλεια της εκδήλωσης τραυματίσθηκαν. Οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο, σύμφωνα με την αστυνομία.
"Μας πυροβόλησαν απ΄έξω. Είχαν τις ίδιες προθέσεις με το Charlie Hebdo, αλλά δεν κατόρθωσαν να μπουν", δήλωσε ο γάλλος πρεσβευτής Φρανσουά Ζιμερέ.
"Ενστικτωδώς θα έλεγα ότι υπήρξαν τουλάχιστον 50 πυροβολισμοί, αλλά οι αστυνομικοί εδώ μάς λένε ότι ήταν 200. Οι σφαίρες διαπέρασαν τις πόρτες και όλοι έπεσαν στο έδαφος", διηγήθηκε ο γάλλος πρεσβευτής.
"Καταφέραμε να φύγουμε από την αίθουσα, αλλά παραμένουμ στο εσωτερικό, διότι η κατάσταση είναι κρίσιμη ακόμη. Οι δράστες διέφυγαν και μπορεί να βρίσκονται ακόμη στην περιοχή", εξήγησε ο Φρανσουά Ζιμερέ.
"Υπήρχαν δεκάδες άνθρωποι" στην αίθουσα, έγραψε στο Twitter η Ινα Σεβσένκο, μέλος της οργάνωσης Femen, που συμμετείχε στην εκδήλωση.
Ο σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βίλκς είναι γνωστός από τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ το 2007. Εκτοτε ζει υπό ισχυρή αστυνομική προστασία.
Keywords
Τυχαία Θέματα