Αυτοι ειναι οι τεσσερις τυποι μεθυσμενου...

14:31 3/4/2016 - Πηγή: Fimotro
...ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ...
Όλοι έχουν βρεθεί σε μια παρέα στην οποία αν και έχει καταναλωθεί ίδια ποσότητα ...
αλκοόλ από όλους εντούτοις κάποιον δείχνει να τον έχει επηρεάσει λίγοτερο και άλλον περισσότερο.

Την απάντηση στο γιατί συμβαίνει αυτό προσπάθησαν να δώσουν ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο του Μιζούρι υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να θεωρηθεί κάποιος μεθυσμένος.

Στην έρευνά τους, με αντικείμενο
374 φοιτητές πανεπιστημίου, κατέληξαν σε τέσσερις τύπους ανθρώπων που πίνουν ποτό αντλώντας την έμπνευσή τους από τη λογοτεχνία.

Η πρώτη και μεγαλύτερη κατηγορία είναι οι αποκαλούμενοι και «Έρνεστ Χέμινγουεϊ». Τα μέλη αυτής της κατηγορίας δεν εμφανίζουν μεγάλες αλλαγές στην προσωπικότητά τους όταν έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Στον αντίποδα βρίσκεται η κατηγορία «Μαίρη Πόπινς». Πρόκειται για τύπους που είναι ήδη «έξω καρδιά» και με το αλκοόλ γίνονται ακόμα πιο χαρούμενοι.

Τρίτη κατηγορία «οι τρελοί καθηγητές» από την ταινία με πρωταγωνιστή τον Έντι Μέρφι. Είναι, δηλαδή, εσωστρεφείς τύποι που μόλις βρέξουν το λαρύγγι τους τότε δείχνουν μια πιο κοινωνική πλευρά του εαυτού τους.

Τελευταία κατηγορία «οι κύριοι Χάιντ» (σ.σ. από το έργο Δόκτορ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ) οι οποίοι σύμφωνα με την έρευνα «γίνονται περισσότερο ανεύθυνοι και πιο επιθετικοί όταν βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ».
Keywords
Τυχαία Θέματα