Αυτες ειναι οι τρεις ''πληγεσ'' του ευαγγελισμου...

08:31 11/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Σε «ανίατη» πάθηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» έχει εξελιχθεί η Ψυχιατρική Κλινική, με τον τρόπο ...
που λειτουργεί, καθώς φιλοξενεί σε σταθερή βάση 20 ασθενείς σε ράντζα, παρατατεγμένα στους διαδρόμους της. Άλλοι τόσοι, ίσως και περισσότεροι ασθενείς νοσηλεύονται στα μόνιμα κρεβάτια των θαλάμων, συνθέτοντας ένα σκηνικό νοσηλείας δραματικό για το προσωπικό και για τους νοσηλευόμενους.

Για το χρόνιο αυτό πρόβλημα, οι εργαζόμενοι προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση του νοσοκομείου τονίζοντας την οριακή κατάσταση υπό την οποία καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.
Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές γιατροί του ΠΑΜΕ (ΕΣΑΚ και ΔΗΠΑΚ, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ), η διοίκηση δεσμεύτηκε να μεταφέρει το πρόβλημα στο υπουργείο Υγείας και να ληφθεί απόφαση για την αποσυμφόρηση της κλινικής.

«Είναι γνωστά τα ατυχήματα που έχουν συμβεί στη κλινική στο πρόσφατο παρελθόν για τα οποία ακόμη και τώρα σέρνεται στα δικαστήρια το νοσηλευτικό προσωπικό» υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους, αναφερόμενοι σε παλαιότερο περιστατικό πυρκαγιάς που είχε προκαλέσει τον θάνατο ενός ασθενούς. «Απαιτούμε επείγοντα μέτρα όπως πχ να αξιοποιηθούν οι ψυχιατρικές κλινικές άλλων νοσοκομείων (ψυχιατρικών, γενικών, πανεπιστημιακών), όπως έχει ήδη προταθεί από τους νοσηλευτές και τη Διευθύντρια της Ψυχιατρικής κλινικής» λένε οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Λειτουργία νέων χειρουργείων

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται και στο θέμα των 15 νέων χειρουργείων. «Επτά μήνες μετά την παράδοσή τους θα λειτουργήσουν μόνο τα 10 χειρουργεία με το υπάρχον λιγοστό προσωπικό, κι ενώ είχε τεθεί ως προϋπόθεση η στελέχωσή τους με 56 νοσηλευτές» επισημαίνουν. Επιπλέον, και όπως υποστηρίζουν «ακόμη και οι 23 νοσηλευτές (αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες) για τους οποίους είχε δοθεί υπόσχεση από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά τα εγκαίνια των χειρουργείων, δεν έχουν επιστρέψει στον Ευαγγελισμό» και ζητούν από τη διοίκηση και το υπουργείο Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Διενέργεια εμβολισμών για εγκεφαλικά ανευρύσματα

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρονται και σε ένα άλλο πρόβλημα της λειτουργίας του νοσοκομείου και του συστήματος δημόσιας υγείας, στο γεγονός ότι ενώ ο «Ευαγγελισμός» έχει τη δυνατότητα να διενεργεί εμβολισμούς στα εγκεφαλικά ανευρύσματα, ωστόσο οι συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις δεν γίνονται.

«Όλα αυτά τα χρόνια πολλά εκατομμύρια ευρώ έχουν «μεταγγιστεί» στον επιχειρηματικό τομέα υγείας αφού εκεί γίνεται το μεγαλύτερο μέρος των εμβολισμών, στραγγίζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τσέπες των αρρώστων» καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, κάνοντας ωστόσο αναφορά στην θετική απόφαση της τωρινής διοίκησης να λειτουργήσει το τμήμα εμβολισμών.
Keywords
Τυχαία Θέματα