Αυστηρο μηνυμα της εισαγγελιας προς πασα κατευθυνση για την καταληψη της νομικης...

21:31 18/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Μήνυμα σε αυστηρούς τόνους με αποδέκτη κάθε αρμόδια αρχή – εν προκειμένω την αστυνομία – στέλνει ...
ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος σχετικά με το θέμα της κατάληψης της Νομικής Σχολής από ομάδα αντιεξουσιαστών με ζητούμενο την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για συμμετοχή στη «17Ν» σε ισόβια Σάββα Ξηρού.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας
κ. Ηλίας Ζαγοραίος επαναλαμβάνει ότι η εισαγγελία από την περασμένη Κυριακή 15.3 παρενέβη ζητώντας το σχηματισμό δικογραφίας και ασκώντας ποινική δίωξη. Μάλιστα, ο κ. Ζαγοραίος υπενθυμίζει πως έχει ζητήσει και τη σύλληψη των δραστών με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του προϊσταμένου της εισαγγελίας έχει ως εξής:

«Με αφορμή τα νεότερα επεισόδια που εκτυλίσσονται με επίκεντρο την κατάληψη της Νομικής , επαναλαμβάνουμε ότι η εισαγγελία Πρωτοδικών ενήργησε ήδη από την Κυριακή 15/,3 ζητώντας το σχηματισμό δικογραφίας και ασκώντας τη δέουσα ποινική δίωξη. Ζητήθηκε δε από τις αστυνομικές αρχές, αφενός η αποκάλυψη και η σύλληψη των δραστών στα πλαίσια του αυτοφώρου, αφετέρου η λήψη μέριμνας από τις αστυνομικές αρχές για την αποτροπή νέων επεισοδίων. Σημειώνεται ότι στην ωα άνω σχηματισθείσα το πρώτον από την Εισαγγελία δικογραφία συσχετίστηκε και η μήνυση των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής κατά των καταληψιών».
Keywords
Τυχαία Θέματα