''αφηστε τις γατες και τους σκυλους και καντε παιδια''...

08:13 3/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Τους αντίθετους στην τεκνοποίηση επιχειρεί να πείσει με κάθε τρόπο ο Πάπας Φραγκίσκος με νέες του δηλώσεις. Ο ποντίφικας απευθυνόμενος...
σε μία ομάδα νεόνυμφων που παρακολούθησαν τη ομιλία του στην εκκλησία της Αγίας Μάρθας στο Βατικανό, τόνισε πως τα ζευγάρια πρέπει να αποκτήσουν παιδιά γιατί διαφορετικά «θα περάσουν τα γηρατειά τους μέσα στη μοναξιά και την πικρία».
Μάλιστα, επισήμανε ότι πολλές φορές οι άνθρωποι προτιμούν να αφιερώσουν τη ζωή τους στα κατοικίδια ζώα παρά σε ένα μωρό.
«Ίσως είναι πιο βολικό να έχεις ένα σκυλάκι ή δύο γάτες γιατί πηγαίνει εκεί η αγάπη. Έτσι δεν είναι;»,
διερωτήθηκε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Ωστόσο, πρόσθεσε πως τα ζευγάρια εφόσον μπορούν, πρέπει να αποκτούν απογόνους, καθώς «υπάρχον πράγματα που στον Χριστό δεν αρέσουν, όπως όταν οι παντρεμένοι δεν τεκνοποιούν από επιλογή».
Κατήγγειλε, δε, την κουλτούρα της ευζωίας που, όπως είπε, επικρατούσε προ δεκαετίας, όπου «ήταν προτιμότερο να μην αποκτήσει κάποιος παιδιά για να ταξιδέψει και να πάει διακοπές ή να αποκτήσει ένα εξοχικό».
Την ίδια ώρα, επισήμανε πως μητέρα και πατέρας έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά τους και τους κάλεσε να επιμείνουν ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας γιατί «σε αντίθετη περίπτωση η αγάπη δεν προχωράει».
Άλλωστε, όπως είπε θα υπάρξουν προβλήματα με τα παιδιά και με τα οικονομικά μίας οικογένειας, αλλά «μόνο με την προσπάθεια επίλυσης αυτών των ζητημάτων μπορεί να σωθεί η οικογένεια».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα