Αφιερωμα στην ερτ: ασελγεια και βιασμοι 9 μηνες μετα την 11η ιουνιου 2013!

12:29 11/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Εδώ Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση. Έκτακτον ανακοινωθέν:
«Η ΕΡΤ από της 6ης απογευματινής σήμερον 11ην Ιουνίου 2013,ευρίσκεται εις εμπόλεμον κατάστασιν με την συγκυβέρνηση και...
το Μαξίμου»: Σας καλούμε σήμερα Τρίτη 11 Μαρτίου 2014, εννέα (9) μήνες μετά το «μαύρο, και ώρα 18:00, στο Ραδιομέγαρο, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις φωνές μας, τις διαφορές μας, σε έναν κοινό αγώνα για να σπάσουμε τη «μαυρίλα», που επέβαλλαν στις καρδιές και τις ψυχές μας.
Μεταδίδομεν το πρώτο ανακοινωθέν των εργαζομένων της 11ης Ιουνίου 2013.

«Αι κυβερνητικαί δυνάμεις προσβάλλουν από της 6ης και 05΄απογευματινής της σήμερον τα ημέτερα τηλεοπτικά προγράμματα και ενημέρωση. Αι ημέτεραι δυνάμεις των εργαζομένων αμύνονται δια την συνεχή ροή της ενημέρωσης των αγωνιζόμενων αδελφών μας».
Έκτακτο ανακοινωθέν του Κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου με «δάκρυα» στα μάτια:
«Σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν
περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν
περιθώρια ανοχής για «ιερές αγελάδες» που παραμένουν άθικτες, όταν
επιβάλλονται περικοπές παντού.
Όταν πρέπει να τελειώνουμε με τα ελλείμματα και να βγούμε από την
κρίση, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας

σπατάλης...Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Κι αυτό τελειώνει σήμερα......Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ....». Έκτακτο ανακοινωθέν εργαζομένων ΕΡΤ:

«Αδέλφια μας, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελεύθερη. Θα σιγήσει με κυβερνητική απόφαση για να μπορεί να λέει ψέματα. Έλληνες, μη την πιστεύετε. Ο πόλεμος συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι της τελικής μας νίκης. Ζήτω η ΕΡΤ ζήτω το Έθνος των Ελεύθερων Ελλήνων».

Ποιητική αδεία, έκανα αυτή την παράφραση, των πολεμικών ανακοινωθέντων του 1940, και ας με συγχωρέσουν οι φίλοι μου, αλλά πιστέψτε με, η 11η Ιουνίου, είχε τέτοια «χαρακτηριστικά», με την έννοια του ψυχολογικού πολέμου! Μέχρι σήμερα ο πόλεμος αυτός συνεχίζεται, μέσα από την αυτοδιαχείρηση των εργαζομένων της ΕΡΤopen και τους εκβιασμούς της συγκυβέρνησης. Στόχος είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η αποκατάσταση της νομιμότητας, πριν η μετά τις εκλογές. Αυτό θεωρείται δεδομένο, με τις πολιτικές ανατροπές που έρχονται. Σε νέες και σταθερές βάσεις ένας διασωληνωμένος γίγαντας, θα βγει από την εντατική με τη βοήθεια των εργαζομένων-απολυμένων, για να γράψει και πάλι τη δική του πολιτιστική και ψυχαγωγική ιστορία αγκαλιά με την ενημέρωση.

Μετά το ανακοινωθέν των ελεύθερων εργαζομένων της ΕΡΤ, άρχισαν να συρρέουν στο ραδιομέγαρο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, πλήθος ανθρώπων του πνεύματος και των τεχνών, στελέχη της αντιπολίτευσης, αλλά και απλών πολιτών, στο πλευρό των συγκεντρωθέντων εργαζομένων. Η κυκλοφορία μετά την Αγία Παρασκευή στη λεωφ. Μεσογείων διακόπηκε, από τους χιλιάδες κόσμου που είχε συγκεντρωθεί.

Στις 22.52΄ το βράδυ της Τρίτης έπεσε το «μαύρο» του αναλογικό σήματος της ΕΡΤ. Όσες περιοχές της χώρας δεν είχαν πρόσβαση σε ψηφιακό σήμα, δεν μπορούσαν να δουν τηλεόραση. Στις 23.25΄ διεκόπη και το ψηφιακό σήμα - που έμεινε για λίγη ώρα στον αέρα μέσω του δικτύου της Nova, Digea, αλλά και του..... 902. Στο πάνελ εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ο τραγουδιστής-ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος μιλούσε για την κρίση στην ΕΡΤ και παραλλήλισε τις αντιδράσεις του κόσμου για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με εκείνες του Πολυτεχνείου. Συντόνιζαν οι δημοσιογράφοι: Φάνης Παπαθανασίου, Αντώνης Αλαφογιώργος, Αγλαΐα Κυρίτση, Χρύσα Ρουμελιώτη. Μετά το «μαύρο» της ΕΡΤ, οι αντιδράσεις και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Να δούμε μερικές από αυτές:

Οι εργαζόμενοι εκδίδουν ανακοίνωση στην οποία καλούν σε αγώνα τον κόσμο για να μείνει η ΕΡΤ «ορθάνοιχτη» με 24ωρη περιφρούρηση. Οι τεχνικοί πομπών της ΕΡΤ δηλώνουν ότι δεν θα «ρίξουν» το σήμα, και αναλαμβάνουν τη λειτουργία και αυτοδιαχείριση του φορέα.

Πολιτικοί και κόμματα, μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ από το Σ. Κεδίκογλου, φθάνουν στο ραδιομέγαρο για συμπαράσταση και κάνουν δηλώσεις:

Παναγιώτης Σκουρλέτης:«Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Αυτά είναι τα όρια της δικιάς τους αντίληψης της δημοκρατίας».

Μανώλης Γλέζος: «Ως εδώ και μη παρέκει! Η ΕΡΤ εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού να ενημερώνεται».

Αλέξης Τσίπρας: Οπως κάποτε είχαμε τα βασιλικά διατάγματα, τώρα έχουμε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. και προσέθεσε: Πρόκειται για πραξικόπημα, που στρέφεται ευθέως όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά ενάντια στον ελληνικό λαό στο σύνολό του..Δεν έχουν δικαίωμα να διακόψουν το σήμα που εκπέμπει η δημόσια τηλεόραση. Είναι μια παράνομη πράξη, χωρίς να έχει έρθει το θέμα στη Βουλή, χωρίς να έχει ενημερωθεί το ΕΣΡ, και ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Γιάννης Μανιάτης: Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να κλείσει. Απαιτούμε, όπως σε κάθε σύγχρονη χώρα, να εφαρμοσθεί ένα πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης, με σεβασμό στους πολίτες... Μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας, δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα. Θέματα μείζονος σημασίας πρέπει να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων. Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Σε άλλη ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε ότι «έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου»

Η ΔΗΜΑΡ επεσήμανε: Η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη βουλή.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης...Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός! Αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Τέρενς Κουίκ: Πρώτος πυλώνας της ενημέρωσης η ΕΡΤ...
Ό,τι δεν κατάφερε το ΠΑΣΟΚ επί Ηλία Μόσιαλου, το προχωράει τώρα η τρικομματική συγκυβέρνηση: τη διάλυση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, με την αιτιολογία του εξορθολογισμού.

ΠΟΣΠΕΡΤ: Διανοητικά ανάπηροι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις.
Δυστυχώς ή ευτυχώς για άλλη μια φορά η κυβέρνηση παίζει κρυφτούλι παραπληροφορεί και διαδίδει ψέματα. Μέχρι πριν μισή ώρα που μιλούσαμε με κυβερνητικά στελέχη κανένας δεν ήξερε τίποτα και όλα τα έφτιαχναν κάτω από το τραπέζι..Κλείσουν ένα υγιές κομμάτι των ΔΕΚΟ. Δεν ξέρουμε τι κάνουν αλλά αυτά είναι σενάρια φαντασίας διανοητικά αναπήρων ανθρώπων, αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν να κλείνουν τον πολιτισμό και την ενημέρωση.

Η ΠΟΕΣΥ ανακοίνωσε για την Τρίτη εξάωρη στάση εργασίας σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, από τις 7 μ.μ. ως τη 1 π.μ. μετά τα μεσάνυχτα.

Μίκης Θεοδωράκης στο πλευρό των εργαζομένων ο οποίος είχε θητεία στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και κάλεσε τον ελληνικό λαό να πει «"όχι" σε αυτήν την επίθεση».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερωνύμος δήλωσε: Δεν είναι δυνατόν να σιγήσει η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Άλλες αντιδράσεις: Από αύριο που δεν θα υπάρχει ΕΡΤ τι θα έχουμε ; Τα σκουπίδια που συστηματικά προβάλλουν τα ιδιωτικά κανάλια ; Ριάλιτυ, απηρχαιωμένα αμερικανικά σήριαλ, αστυνομικές ταινίες με πολύ πιστολίδι και θριλερ που καλλιεργούν εγκληματίες; Η δελτία ειδήσεων που μονίμως κηνυγούν σκάνδαλα, υπεραναλύουν εγκλήματα, πολιτικές αντεγκλήσεις. Κι όλα αυτά μέσα σε ένα διακοπτόμενο διαρκώς πρόγραμμα για διαφημίσεις. Τουλάχιστον η ΕΡΤ και ιδιαίτερα η ΕΡΤ 3 στη Β. Ελλάδα διακρίνεται για την προβολή ενδιαφερόντων θεμάτων που αφορούν, τις καλές ειδήσεις, αυτές που συστηματικά κάποιοι αποκρύπτουν. Τον πολιτισμό, την παράδοση, την επιστήμη, τη λογοτεχνία, τον εναλλακτικό τουρισμό, τον παράλληλο κόσμο ανθρώπων με ειδικές ανάγκες που ζουν ανάμεσά μας χωρίς να το παίρνει χαμπάρι κανείς μας.

Εννέα μήνες μετά, βλέπουμε μια δημόσια τηλεόραση διαλυμένη, χωρίς πυξίδα, χωρίς προσανατολισμό χωρίς πρόγραμμα, με τα κοράκια και τη «μαφία» να της στερούν και τις τελευταίες σταγόνες οξυγόνου. Αυτή την αλητεία που μαζεύτηκε στο ραδιομέγαρο, από την αναξιόπιστη παλιά ΕΡΤ, ονειρευόταν Σαμαράς-Βενιζέλος, που ασελγούν και βιάζουν καθημερινά με τις αποφάσεις τους; Έναν φορέα πολιτισμού, ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, και κοιτάζουν μόνο τις «μάσες», βάζοντας καινούργιες μασέλες;

Με μαγειρέματα, προσχήματα, αναξιόπιστους διαγωνισμούς, ψευτοσυνεντεύξεις, αξιολογητές, φθαρμένα υλικά από τη «βρώμικη» ΕΡΤ, φιάσκο και παρωδίες, μπορεί να λειτουργήσει ο πρώτος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας; Κύριοι της συγκυβέρνησης, τι έχετε κάνει 9 μήνες τώρα; Μετά τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης και τα μόρια, το κτήριο της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι Δου- Τούδες και υποψήφιοι ΝΕΡΙΤες το έχουν μετατρέψει σε μπαρουταποθήκη, και εσείς λέτε, θα μεταδώσετε πρόγραμμα ΝΕΡΙΤ στις 27 Απριλίου;

Δεν πάτε όλοι μαζί στο Άγιο Όρος να προσευχηθείτε και να μονάσετε... για λίγο μήπως σας έρθει κάποια έμπνευση; Για ποια τηλεόραση μιλάτε; Δε κουραστήκατε να δουλεύετε τον Ελληνικό λαό; Λίγη ντροπή, λίγη «τσίπα» λίγο φιλότιμο δεν υπάρχει; Εδώ παπάς εκεί παπάς που είναι ο Καψής; Α! ναι..χθες το βράδυ βρέθηκε στον «Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου με άλλους προσκεκλημένους, και θέμα τα ΜΜΕ. Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Του την «πέσανε» όλοι και δεν ήξερε που να κρυφτεί, αν και το θέμα δεν ήταν η ΔΤ. Σέβομαι το θεσμικό του ρόλο, αλλά δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του. Είχε τέτοιον εκνευρισμό, που η πιεσή του πρέπει να είχε υπερβεί το 20. Ιδιαίτερα επικριτικοί ήταν οι συνομιλητές για την παγκόσμια πρωτοτυπία να υπάρχει υφυπουργός ραδιοτηλεόρασης. Έπρεπε όμως κάποιος να τους θυμίσει, ότι αυτό, δεν γίνεται για πρώτη φορά. Το ΠΑΣΟΚ έκανε το ίδιο το 1984, διορίζοντας υπουργό Ραδιοτηλεόρασης τον αείμνηστο Αναστάσιο Πεπονή. Μάλιστα το γραφείο του βρισκόταν στον 2ο όροφο του Ρδιομεγάρου.

Καταπέλτης για τα Ελληνικά ΜΜΕ ήταν ο καθηγητής Μέσων Ενημέρωσης του πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πλειός, ο οποίος ανέφερε, πέρα από τη διαπλοκή, και μια οφειλή που ξεπερνάει τα 3 δίς ευρώ των ιδιωτικών κανάλιών από τη λειτουργία τους μέχρι σήμερα(προέρχονται από δάνεια, φόρους, οφειλές ασφαλιστικών ταμείων, ενοίκιο συχνοτήτων κλπ). Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και ο πρώην πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας για τη διαπλοκή, πολιτικών και ενημέρωσης και τον εναγκαλισμό μεταξύ τους. Άλλοι ομιλητές στάθηκαν στο κλείσιμο και την απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης, που λειτουργούσε ως αντίβαρο των ιδιωτικών καναλιών. Μίλησαν για χειραγώγηση της ενημέρωσης και κατευθυνόμενη πληροφόρηση. Ο κ. Καψής μιλώντας για τη «ΝΕΡΙΤ» είπε ότι η Δημόσια τηλεόραση είναι προϊόν ενός πρωτοποριακού νόμου, με απόλυτη αυτονομία. Κύριε Καψή μας δουλεύετε(;). Οι άνθρωποι κάνουν την τηλεόραση και όχι οι νόμοι!!!

Τα ιδιωτικά ΜΜΕ λειτουργούν με νόμους άρθρα, εποπτικά συμβούλια, και παραμύθια; Η τηλεόραση , είναι πνοή , ζωή ,ανάσα, δύναμη, που στηρίζεται σε δικούς της κανόνες και σεβασμό, ιδιαίτερα η δημόσια τηλεόραση πέρα από θεσμούς και κανόνες που είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία τους. Τη δημόσια τηλεόραση κ. Καψή την διαλύσατε, για «εσωτερική» ικανοποίηση, και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες. Αν μάλιστα αληθεύουν οι πληροφορίες περί παταγώδους αποτυχίας της ηγεσίας της ΝΕΡΙΤ με αιχμές και στο προσωπό σας, τότε θα είναι κόλαφος για την ίδια την κυβέρνηση. Εγώ θα έλεγα τραγωδία, αφού, θα πρέπει να γίνουν και ριζικές αλλαγές στη διοίκηση και τη «μαφία» του Ραδιομεγάρου, πριν καν εκπέμψει το νέο «μόρφωμα». Γι΄αυτό κ. Καψή, κ. Στουρνάρα, κ. Βενιζέλο, κ. Σαμαρά, κάντε και ένα χαρακίρι!!! Δεν είναι κακό. Ας πονέσετε και λίγο. Ο Ελληνικός λαός πονάει και υποφέρει 4 χρόνια και σε 24ωρη βάση(..).Άντε για! χαρτογιακάδες!
Keywords
ΕΡΤ, μηνες, μηνες, ιουνίου, αλέξης τσίπρας, σταση εργασιας, μικης θεοδωρακης, ιουνίου, υφίσταται, εκλογες, βασεις, τσιπρας, nova, digea, βουλη, ΕΣΡ, αναδιαρθρωση, ΠΑΣΟΚ, δημαρ, υπουργοι, νεα δημοκρατια, ποσπερτ, υγιές, ΔΕΚΟ, ποεσυ, αθηνα, θριλερ, ελλαδα, ειδήσεις, μμε, οφειλή, στουρναρας, βενιζελος, σαμαρας, Αντωνης Σαμαρας, εθνος, τραπεζα της ανατολης, παναγιωτης ρουμελιωτης, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, νεος παπας, τελη κυκλοφοριας 2014, εκλογες 2014, αλέξης τσίπρας, κομματα, ψηφιακο σημα, το θεμα, αδεια, δανεια, δημοκρατια, δου, ηθοποιος, θεμα, θητεια, θριλερ, μμε, πιεση, πλαισιο, προγραμμα, ταινιες, τηλεοραση, ψεματα, ωρα, αγιο ορος, αγια παρασκευη, αγκαλια, αρθρα, βοηθεια, βραδυ, γινεται, γλεζος, δεδομενο, δυναμη, δηλωσεις, διοικηση, δικη, δις, εγκληματα, ευρω, ειπε, υπαρχει, ενημερωση, εννοια, επρεπε, ερχονται, ζωη, ζουγανελης, ιδια, ιδιο, υφίσταται, υφυπουργος, η φωνη, θεοδωρακης, καψης, κυβερνηση, κυριε, κλιμα, λεει ψεματα, λειτουργια, λογοτεχνια, λουκετο, ματια, μορια, ντροπη, ορια, ορος, πυξιδα, πνοη, ποεσυ, ροη, προγραμματα, πρυτανης, ποναει, ρολο, συζητηση, σηριαλ, σχεδιο, το εθνος, τριτη, φιασκο, φωνη, φορα, χατζηνικολαου, χρονος, ψηφιακο, οφειλή, αλητεια, δικαιωμα, ελληνικα, εννεα, φιλοι, χωρα, ιδιαιτερα, κομματι, καρδιες, μεινει, μια φορα, πληροφοριες, σημα, θεματα, υγιές, υλικα, χερια, ψυχες
Τυχαία Θέματα