Αδύνατη η συγκρότηση του εσρ την προσεχή τετάρτη μετά την αντίδραση της αντιπολίτευσης!

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Ο κος Παππάς κατηγορεί τη ΝΔ για: «στάση αδιανόητη και εξόφθαλμα αντιθεσμική», επειδή δηλώνει ότι θα μπλοκάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ και συνεχίζει: «Καλύτερο δώρο από την αξιωματική αντιπολίτευση δε μπορούν να περιμένουν οι διαπλεκόμενοι και το καθεστώς της ασυδοσίας.
Η ΝΔ

οφείλει σήμερα, τώρα να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ».

Αφού Καταπάτησε το Σύνταγμα καταργώντας το ΕΣΡ. Έφερε νόμο στη βουλή και πήρε όλες τις αρμοδιότητές του. Έκανε διαγωνισμό μούφα-παρωδία για να δώσει παράνομα με νόμο 4 άδειες. Ύπνωσε τους βουλευτές με παραμύθια για τις άδειες, και τώρα που δεν του βγαίνει και τον στρίμωξαν στη γωνία, μιλάει για συγκρότηση ΕΣΡ!

Ζητάς από τη ΝΔ να συναινέσει αυτοκτονώντας. Δεν ξέρω τι θα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση και εάν ενδώσει στο κάλεσμα για συγκρότηση του ΕΣΡ. Τώρα που πέρασε ο ν.4339/15 και οαριθμός των αδειών έχει κανένα νόημα, την ώρα μάλιστα που εκκρεμή η απόφαση του ΣτΕ;

Δεν λέμε για το θέμα αυτό να συμβουλευτείς το ινστιτούτο «Φλωρεντίας». Ρώτησε τους ειδικούς που έχεις εκεί: Καρανίκα, Μιχόπουλο, Χρηστοφορίδη, Κρέτσο, Καλογήρου κ.ά. που είναι …αυθεντίες στο είδος να σε ενημερώσουν;

Υπάρχει κόμμα που θα συναινέσει; Από την άλλη έχεις τα διάφορα παπαδοπαίδια γύρω σου να λιβανίζουν πιστεύοντας ότι από το πολύ λιβάνι κάποιος θα ζαλιστεί και θα συμφωνήσει μαζί σου.
Προπομπός αυτού του εγχειρήματος ο ίδιος ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης. Ανέλαβε να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση την ερχόμενη Τετάρτη με νέα πρόταση μελών στο ΕΣΡ καλώντας σε διάσκεψη τους προέδρους της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της βουλής πιστεύοντας ότι θα έχει αποτέλεσμα.

Δείτε τώρα τι παγίδα στήνει ο υπουργός με τον πρόεδρο της βουλής στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για να λειτουργήσουν τα κανάλια οι νέοι αδειούχοι υπερθεματιστές με το διαγωνισμό Παππά, πρέπει να έχουν την έγκριση του ΕΣΡ, που θα βάλει τους κανόνες λειτουργίας και θα κάνει τους ελέγχους στα νέα κανάλια με βάση το νόμο ως ανεξάρτητη αρχή. Δηλαδή απλά, ο Παππάς με το διορισμό ΕΣΡ θέλει να καλύψει την παρανομία του διαγωνισμού με τις 4 άδειες. ΕΣΡ όμως δεν υπάρχει και έτσι όλα είναι στον αέρα για τους νέους υπερθεματιστές.

Με διάταξη που έχει ψηφιστεί στη βουλή, τα μέλη του ΕΣΡ από 7, ο υπουργός επικρατείας τα έκανε 9 για να δελεάσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να έχει την πλειοψηφία και να κάνει τη δουλειά του. Κάτι τέτοιο όμως δεν πέρασε στις προηγούμενες διασκέψεις προέδρων με το πραξικόπημα Παππά που τον οδήγησε στον διαγωνισμό παρωδία.

Τώρα πιστεύει με νέα πρόσωπα που θα προτείνει ο πρόεδρος της βουλής στη διάσκεψη των προέδρων, θα κάμψει τις αντιστάσεις της αντιπολίτευσης και πολύ περισσότερο της ΝΔ. Όσο λοιπόν, δεν υπάρχει ΕΣΡ, να κάνει τον έλεγχο των 4 αδειών και να δώσει το ΟΚ για τη λειτουργία των νέων τηλεοπτικών σταθμών δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Το ΕΣΡ είναι η κορυφαία πράξη για τη λειτουργία των νέων αδειούχων.

Χωρίς έγκριση ΕΣΡ οι άδειες είναι κάλπικες. Ο υπουργός επικρατείας λοιπόν με την πίεση που του ασκείται από τους νέους καναλάρχες και το «νέφτη» στο….. τρέχει να βρει λύση. Αυτοπαγιδεύτηκε ο ίδιος χωρίς να το καταλάβει.

Εάν δεν καρποφορήσει η διάσκεψη των προέδρων, θα φέρει π’άλι ο κος Παππας κάποια διάταξη νόμου στη βουλή και τη δουλειά του ΕΣΡ θα την κάνουν οι «βουλευτές» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το θέμα λοιπόν είναι τι θα κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θα υποστούν μια τέτοια ταπείνωση από τον υπουργό επικρατείας;

Keywords
Τυχαία Θέματα