Αδεια τα γηπεδα της βραζιλιας απο ελληνες φιλαθλους...

17:35 13/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Μπορεί η χώρα να ζει στους ρυθμούς του Μουντιάλ, ωστόσο μετρημένοι στα δάχτυλα είναι οι Έλληνες που ταξίδεψαν στη Λατινική Αμερική, προκειμένου να παρακολουθήσουν live τις δύσκολες μάχες...
των διεθνών μας στα γήπεδα της μακρινής Βραζιλίας. Ο λόγος; Το απαγορευτικό κόστος για το σύνολο σχεδόν του ελληνικού πληθυσμού, καθώς για να βρεθεί κάποιος και στα τρία παιχνίδια της εθνικής μας θα έπρεπε να είχε «καβάτζα» τουλάχιστον 6.000 ευρώ!

Ο «κωδικός Βραζιλία» τελικά δεν έσπασε από τους Έλληνες φιλάθλους. Αν και το ενδιαφέρον αρχικά για
υπερατλαντικό ταξίδι ήταν πολύ μεγάλο, τελικά οι τυχεροί που μπήκαν στο αεροπλάνο με προορισμό το Ρίο Ντε Τζανέιρο ήταν ελάχιστοι. Οι υπεύθυνοι των τουριστικών πρακτορείων προσπάθησαν να βρουν όσο το δυνατόν χαμηλότερα πακέτα, ωστόσο στην Ελλάδα της κρίσης τα χρήματα δεν περισσεύουν. « Τουλάχιστον 2.000 άτομα είχαν τηλεφωνήσει ή είχαν επισκεφτεί το γραφείο μας προκειμένου να πληροφορηθούν για τα πακέτα μας» μας αναφέρει ο υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου grazytravel, Γιώργος Βήχος και τονίζει:« Τελικά από όλους αυτούς μόνο 10 άτομα ταξίδεψαν στη Βραζιλία. Το κόστος είναι τεράστιο καθώς για την πτήση, τη διαμονή σε ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, τις μετακινήσεις και τα εισιτήρια για τα τρία παιχνίδια της εθνικής ανέρχεται στις 6000 ευρώ».

Περίπου 200 - 300 άτομα εκτιμά ο πρόεδρος του τουριστικού πρακτορείο Travelpan, Γιώργος Δασκαλάκης ότι θα ταξιδέψουν στη Βραζιλία για να παρακολουθήσουν ένα από τα τρία παιχνίδια της Εθνικής μας. Το συγκεκριμένο πρακτορείο που αποτελεί και τον επίσημο συνεργάτη της ΕΠΟ για το Μουντιάλ, προσέφερε τα τουριστικά του πακέτα σε 36 άτοκες δόσεις. « Το μακρινό ταξίδι αλλά και το υψηλό κόστος ήταν οι λόγοι που απέτρεψαν πολλούς. Αν και προσφέραμε τα πακέτα μας ακόμα και σε άτοκες δόσεις, ωστόσο δεν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον».

Μπλε το αεροδρόμιο άδεια τα check in

Στον Εθνικό Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αρκετοί χώροι του έχουν ντυθεί στα γαλανόλευκα. Ωστόσο δεν θυμίζει σε τίποτα τις ημέρες των Εuro του 2004 και του 2012 όπου κάθε γωνία του είχε κατακλυστεί από έλληνες που ταξίδευαν καθημερινά για Πορτογαλία και Γερμανία. Ντυμένος με την εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του, ο κ. Ανδρέας σερβίρει του πελάτες του εστιατορίου που εργάζεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». « Έχουμε ντυθεί με τα χρώματα της Εθνικής μας εν όψει του Μουντιάλ. Είναι ελάχιστοι αυτοί που ταξίδεψαν στη Βραζιλία. Δεν έχουν περάσει από το εστιατόριο πάνω από πέντε άτομα τα οποία θα ταξίδευαν στην Βραζιλία για να παρακολουθήσουν την Εθνική μας».

Την ίδια εικόνα έχει αντικρίσει όλες τις προηγούμενες ημέρες και ο υπάλληλος καταστήματος βιβλίων και έντυπου τύπου, Ηλίας Κότσιος. «Μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει κανένας από το κατάστημα που να φοράει μπλούζα της Εθνικής ομάδας και να ταξιδεύει για τη Βραζιλία».

Εκατοντάδες Έλληνες στο πλευρό της Εθνικής

Περίπου 600 Έλληνες φίλαθλοι θα βρεθούν στις κερκίδες του γηπέδου του Μπέλο Οριζόντε για το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Κολομβία. Από αυτά 120 άτομα είναι μέλη του συλλόγου Φιλάθλων Εθνικής Ελλάδος Γαλανόλευκος Φάρος, τα οποία εδώ και μέρες βρίσκονται στη Βραζιλία. « Εμείς θα είμαστε 600, ενώ οι Κολομβιανοί υπολογίζονται στις 25.000» μας αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Φλέκκας: « Θα δώσουμε τη δικιά μας μάχη από την κερκίδα για να βοηθήσουμε και να εμψυχώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους παίχτες μας».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα