Welt: "σαμαρας ο εξυγιαντησ"... "απαιχτοσ" λεμε... εμεις (βιντεο)

18:36 19/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Ότι... και να πούμε για το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά είναι λίγο...ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να θυμίσει στους Κινέζους την Ιστορία μας,κατάφερε να κάνει τον πρόεδρο της Κίνας να...
θυμηθεί τα φοιτητικά του χρόνια και τα κοινά που μας ενώνουν από την Ιστορία μας,κατάφερε να πείσει τους πάντες ότι
η Ελλάδα έχει πια σταθερό περιβάλλων για επενδύσεις,κατάφερε να αλλάξει τον αέρα και τις εντυπώσεις που είχαν οι Κινέζοι για την Ελλάδα, κατάφερε με το μήνυμα Επενδύστε στην Ελλάδα γιατί θα βγείτε κερδισμένοι να δώσει το στίγμα ότι η Ελλάδα άλλαξε και βγαίνει στην εξωστρέφεια και στις αγορές ξανά...
Άπαιχτος σε όλα του και με δυνατότητες ηγέτη που θέλει την επόμενη ημέρα ισχυρή για την χώρα του!
Πολλοί θέλουν να κάνουν "πολιτική" επάνω στο ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά, "πολιτική" σε λάθος ώρα λέμε εμείς γιατί τι θέμα είναι Εθνικού συμφέροντος και σε όλους αυτούς απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς και απαντά με έργα μήπως κάποιοι "πάγωσαν" από τις αναβαθμίσεις;
Εμείς το είχαμε πει (εδώ) στο Fimotro κάτι άλλαξε στην οικονομία μας!
Ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση από την επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα...

Δεν είναι τυχαίο το άρθρο της Welt: «Σαμαράς ο εξυγιαντής» όπου άρθρο γνώμης για τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με τίτλο «Ο εξυγιαντής», δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», στη στήλη «Πρόσωπο της ημέρας», με αναφορές τόσο στην επίσκεψή του στην Κίνα όσο και στην προσήλωσή του στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια και στις μέχρι τώρα επιτυχίες του .
«Ειδικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός δείχνει ότι μια χώρα μπορεί πράγματι να σταθεροποιηθεί στην πιο βαθιά κρίση και μάλιστα να κυβερνηθεί. Η κουρασμένη από τη λιτότητα Ευρώπη μένει έκπληκτη», αναφέρεται στον υπότιτλο του άρθρου, το οποίο υπογράφει ο Φλόριαν Έντερ και το οποίο συνοδεύεται από σκίτσο του κ. Σαμαρά με φόντο την ελληνική σημαία.
«Ο άνθρωπος έχει "κότσια". Πηγαίνει στο Πεκίνο, συγκρίνει τη "ρευστή" Ελλάδα του με μια τεράστια αυτοκρατορία, η οποία σχεδόν δεν ξέρει τι να κάνει με τα χρήματά της. Και οι δύο χώρες "είναι, στην ουσία, πανάρχαιοι πολιτισμοί". Κι έπειτα καλεί ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς την κινεζική οικονομία "να συμμετάσχει στην ελληνική ιστορία επιτυχίας". Η οικοδέσποινα Κίνα, από ευγένεια, παρέμεινε σιωπηλή σε ό,τι αφορά το εάν συμμερίζεται αυτή την εκτίμηση της κατάστασης», σημειώνει ο αρθρογράφος, διαπιστώνει ότι «η αυτοπεποίθηση έχει σε κάθε περίπτωση επιστρέψει στην Αθήνα», προσθέτει ότι «είναι και η υπερηφάνεια εκείνου, ο οποίος υποτιμήθηκε, που επιτρέπει στον Έλληνα Πρωθυπουργό να στέκεται ευθυτενής, τόσο μέσα στην πατρίδα του όσο και στον κόσμο» και συνεχίζει: «Υπερηφάνεια μέχρι απερισκεψίας: ήδη εντός του επόμενου έτους η Ελλάδα θα επιστρέψει στις χρηματαγορές, ανακοίνωσε ο Σαμαράς».

Ο Φλόριαν Έντερ υποστηρίζει ωστόσο ότι η επιτυχία των μέτρων που διακρίνει ο Πρωθυπουργός δεν αντανακλάται μεν στην οικονομική ανάπτυξη και στα στοιχεία για την αγορά εργασίας, αφού, σημειώνει, «η ανεργία εξακολουθεί να αυξάνεται και ένα τέλος στην ύφεση -η οποία διαρκεί ήδη έξι χρόνια- αποτελεί περισσότερο ελπίδα παρά πρόβλεψη», αλλά παραδέχεται ότι «κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί, εάν συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση με το πολιτικό χάος πριν από έναν χρόνο -μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων», αλλά και με την περίοδο των εικασιών περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σε σύγκριση «και με τα σενάρια αποχώρησης και εκδίωξης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και με τον φόβο ότι θα μπορούσε η Ελλάδα να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την Ευρωζώνη, η κατάσταση φαίνεται σήμερα ήρεμη», αναφέρει και προσθέτει:

«Και σε σύγκριση με τα δικά του σχόλια για τη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις πριν από την εκλογή του στο αξίωμα του επικεφαλής της κυβέρνησης, τα οποία τον παρουσίασαν ως εξαιρετικά αναξιόπιστο, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί στον Έλληνα Πρωθυπουργό δύο επιτυχίες οι οποίες έμοιαζαν σχεδόν ακατόρθωτες: Ικανοποιεί τους πιστωτές και ταυτοχρόνως σταθεροποιεί, ως έναν βαθμό, την ελληνική πολιτική και την κοινωνία».

Το άρθρο συνεχίζεται με αναφορές στην πρόοδο που αναγνώρισε το Eurogroup σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας και στην έγκριση της εκταμίευσης της δανειακής δόσης των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποφασίστηκε. «(Στο παρελθόν) είχαμε αισθανθεί και πιο άσχημα (δίνοντας την έγκρισή μας)», αναφέρει ο αρθρογράφος, μεταφέροντας δήλωση κάποιου εκ των συμμετεχόντων στην εν λόγω συνεδρίαση.

Ο Φλόριαν Έντερ αναφέρεται ακόμη σε πιο «σαφή» δήλωση του Επιτρόπου, Όλι Ρεν, στην γερμανική εφημερίδα, ο οποίος, όπως λέει, «αναγνωρίζει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ως "εγγυητή της μεταρρυθμιστικής πορείας"».

«Ο κ. Σαμαράς εξέπληξε πολλούς με την ικανότητά του να κρατήσει τη μεταρρυθμιστική πορεία και έτσι να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Ρεν.

«Επιστρέφει η εμπιστοσύνη -αυτό το ρευστό όσο και απαραίτητο ύφασμα», αναφέρει ο αρθρογράφος και παραθέτει δήλωση της Ελληνίδας Επιτρόπου, Μαρίας Δαμανάκη:

«Σε αυτό συμφωνούν όλοι, από τη διεθνή κοινότητα και τις διεθνείς αγορές, μέχρι τους ίδιους τους Έλληνες».

Στο άρθρο επισημαίνεται ακόμη η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον Οίκο αξιολόγησης Fitch, η οποία αιτιολογήθηκε με αναφορές στη σαφή μεταρρυθμιστική πορεία της κυβέρνησης. «Η ελληνική οικονομία, σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα, αναπλήρωσε 4/5 της απόστασης προς τον μέσο όρο της Ευρωζώνης», αναφέρει η Fitch.

«Είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς το μέγεθος της μέτρησης, καθώς ο καθένας το ορίζει διαφορετικά. Κανείς όμως δεν μπορεί να παραβλέψει ότι η Ελλάδα χαμήλωσε βίαια το κόστος εργασίας και ότι ιδιωτικοποιεί αρκετά γενναία τη δημόσια περιουσία. Για επιχειρηματίες, η χώρα αποτελεί και πάλι επιλογή για επενδύσεις», γράφει ο Έντερ.

«Αυτό βοηθά τον Σαμαρά και στη χώρα του. Όχι ότι στους Έλληνες, οι οποίοι είναι εκείνος ο λαός της Ευρώπης που πλήττεται περισσότερο από όλους από την κρίση της οικονομίας, του χρέους και του κράτους, αρέσει η λιτότητα. Μια δημοσκόπηση του ερευνητικού Ινστιτούτου Pew των ΗΠΑ δείχνει ξεκάθαρα ότι 2/3 των Ελλήνων έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι ¾ χρεώνουν στον Σαμαρά κακές επιδόσεις στην αντιμετώπιση της κρίσης. Την δυσπιστία του λαού του ο Σαμαράς τη μοιράζεται με τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Ισπανίας, αλλά περίπου 70% των Ελλήνων θέλει να διατηρήσει το ευρώ και μόνο μία μικρή πλειοψηφία λέει ότι αντί της λιτότητας πρέπει η χώρα να ξοδέψει χρήματα προκειμένου να δημιουργήσει θέσεις εργασίας», τονίζεται και γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι κατά την πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή της κατάργησης 15.000 θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, «διαδήλωσαν μόνο μερικές χιλιάδες άνθρωποι», ενώ επισημαίνεται:

«Το έτοιμο για βία μαύρο μπλοκ των αναρχικών; Άφαντο. Οι καταλήψεις δημόσιων κτιρίων; Παρελθόν. Τόσο γρήγορα περνάει ένας χρόνος, τόσα πολλά μπορούν και αλλάζουν».

Ο ΄Εντερ διευκρινίζει ωστόσο ότι «η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, διότι τα ευρωπαϊκά κίνητρα για μεταρρυθμίσεις κινδυνεύουν να χαθούν γρήγορα. Και στην Ευρώπη αλλάζει η διάθεση, όμως προς την αντίθετη κατεύθυνση», γράφει και συνεχίζει αναφερόμενος στις δηλώσεις του Προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, περί τερματισμού της λιτότητας, αλλά και στην απροθυμία της γαλλικής κυβέρνησης να μειώσει το χρέος. «Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακούστηκε αυτή την εβδομάδα τόσο καθαρά όσο ποτέ "τέρμα με την επιβολή της εξυγίανσης!"», σημειώνει και παραθέτει δήλωση του Επιτρόπου Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο 'Αντορ:

«Η ευρωπαϊκή επιτήρηση των δημοσιονομικών και των μεταρρυθμίσεων από την τρόικα των πιστωτών απέδειξε την ανεπάρκειά της. Είναι καιρός να σταματήσουμε γρήγορα αυτή την πρακτική της τρόικας».

Αυτά λοιπόν γράφει η εφημερίδα για τον Αντώνη Σαμαρά όμως απόλυτα ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την Κίνα

Πάντως... "απόλυτα ικανοποιημένη" εμφανίζεται η κυβέρνηση από το ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα. Ενώ επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι του ταξιδιού πληροφορίες αναφέρουν ότι...υπάρχουν δύο λόγοι που οι Κινέζοι θέλουν σταθερότητα στην Ελλάδα:
Ο 1ος είναι ότι η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος κυβερνητικός εταίρος της Κίνας και
Ο 2ος είναι ότι ένα σημαντικό μέρος των αποθεματικών τους το έχουν σε ευρώ άρα οποιαδήποτε αποσταθεροποίηση θα...δημιουργούσε προβλήματα και στην Κίνα!

Η Ελλάδα τώρα ήθελε με το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν να... μπει η Ελλάδα στα επενδυτικά πλάνα της Κίνας, επενδυτικά με την συμμετοχή τους στις Ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις με την ανάπτυξη τουριστικών ρευμάτων προς την χώρα μας ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαρά τόνισε ότι εφέτος θα έχουμε 17 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, αυτό που θέλω είναι άλλοι τόσοι Κινέζοι να έρθουν στην Ελλάδα, ένα μικρό κομμάτι από τους δικούς σας να έλθουν στην χώρα μας!

Τώρα στο επικοινωνιακό κομμάτι είπαμε και χθες ότι θα γίνει συνεργασία ΕΡΤ και Κινεζικής τηλεόρασης μάθαμε όμως ότι θα γυριστεί και ταινία με... "Κινέζους σταρ" που θα προβάλλει τις... φυσικές ομορφιές της χώρας!
Δημιουργούνται "βίζα σέντερς" για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπάρχει με την έκδοση βίζας για τους Κινέζους, κάτι με το οποίο ασχολείται το υπουργείο των Εξωτερικών.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις (κυβερνητικών στελεχών) για τις συμφωνίες στην κίνα :

Φεύγουμε με το νέο ότι οι κινέζικοι σιδηρόδρομοι και η COSCO θα συμμετάσχουν στην αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Επίσης έχουμε επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος κινεζικών επιχειρήσεων για το αεροδρόμιο της Αθήνας αν και θα πρέπει να συζητήσουμε με την Hochtief και τους Καναδούς εφόσον αγοράσουν το μερίδιό τους.
Επίσης και αυτή είναι τελευταία εξέλιξη κινέζικος όμιλος, εκδηλώνει ενδιαφέρον για τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Υπάρχουν δύο συστάδες 13 περιφερειακών αεροδρομίων.
Είδαμε την Huawey και την ΖΤΕ δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Huawey σήμερα έχει τζίρο 35 δισ. δολάρια και σε τρία χρόνια θα πάνε στα 70 δισ.
Και οι δύο πάντως εκδήλωσαν συγκεκριμένο ενδιαφέρον να δημιουργήσουν ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα.
Επίσης σκέπτονται να δημιουργήσουν και ένα logistic center όπως η Hewlett Packard.
Τέλος επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον κινεζικών επιχειρήσεων να συμμετάσχουν στην αποκρατικοποίηση του Καστελίου της Κρήτης.
Μεγάλο περιθώριο υπάρχει και στον τομέα της ναυτιλίας.
Είναι ενδεικτικό των ευκαιριών που ανοίγονται ότι 60%του πετρελαίου και 50% των εισαγωγών της Κίνας διακινείται με ελληνόκτητα πλοία.
Παράλληλα 146 ελληνικά πλοία κατασκευάζονται αυτή την εποχή σε κινεζικά ναυπηγεία.
Είναι δεδομένο ότι η COSCO θα αυξήσει την δραστηριότητά της στο λιμάνι του Πειραιά σε κάθε περίπτωση.
Το ενδιαφέρον τους μάλιστα δεν περιορίζεται πια μόνο στα εμπορευματοκιβώτια αλλά εκτείνεται στο σύνολο της δραστηριότητας του λιμανιού.

Αυτά σε γενικές γραμμές δήλωσαν κυβερνητικά στελέχη ήταν ένα μέρος της πολλαπλής επιτυχίας του ταξιδιού του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα βέβαια ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Σαγκάη έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο π[ου διαμορφώνει τις εξελίξεις παγκοσμίως τελικά τι θέλουν κάποιοι η Ελλάδα να μείνει εκτός από τις παγκόσμιες επενδύσεις αρκετά ζήσαμε και πάθαμε από την... Εθνική μας απομόνωση ο Αντώνης Σαμαράς φέρνει την εξωστρέφεια η οποία θα οδηγήσει σίγουρα σε... επιχειρηματικές συνεργασίες που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος!

ΥΓ: Να σημειωθεί ότι μεγάλο αγώνα έδωσαν μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.ο Κωστής Χατζηδάκης,η Όλγα Κεφαλογιάννη ο Χρύσανθος Λαζαρίδης,ο Στέλιος Σταυρίδης,ο Γιώργος Μουρούτης κ.α. για να επιτύχει το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα αγώνας που... απέδωσε καρπούς μετά τον Ολάντ και ο Αντώνης Σαμαράς στην Κίνα εξασφάλισε επενδύσεις από την Κίνα!

ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ εδώ
Keywords
σαμαρας, βιντεο, Αντωνης Σαμαρας, εν λόγω, hewlett packard, αβραμοπουλος, ελλαδα, βγείτε, fimotro, ευγένεια, αθηνα, fitch, δημοσκοπηση, ηπα, βουλη, μπλοκ, γαλλια, χρεος, τροικα, καιρος, συγκεκριμένο, συμμετοχή, ΕΡΤ, σταρ, προβάλλει, τραινοσε, hochtief, ζτε, κρητη, πετρελαιο, πειραιας, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, ΟΣΕ, χατζηδακης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, ξανα, βγείτε, καταληψεις, χωρες, εθνικη, ζτε, ηπα, θεμα, κινα, οικονομια, σημερινη, τραινοσε, υφεση, ωρα, αγορα, αγορα εργασιας, αεροδρομιο, αρθρο, ανεργια, ανθρωπος, αυτοπεποιθηση, βγαινει, γεγονος, γινει, γινεται, δαμανακη, δεδομενο, δημοσιο, δηλωση, δηλωσεις, δειχνει, δωσει, ευρω, υπαρχει, εκτιμηση, ελπιδα, εβδομαδα, εν λόγω, εργα, εξελιξη, εξι, εξωστρεφεια, επενδυσεις, εποχη, επιτυχια, ετοιμο, ευρωπη, εφημεριδα, ιδιο, οικο, κυβερνηση, λαθος, μαυρο, μπλοκ, μικρο, προβάλλει, ομιλος, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, ολι ρεν, ουσια, πεκινο, πλοια, προβληματα, σαγκαη, σιγουρα, συγκεκριμένο, συζητησουμε, συμμετοχή, στιγμα, σχολια, τρια, υλοποιηση, φοντο, χαος, χρονος, αγορες, αγωνας, δημητρης, ειπαμε, ελληνικα, ενωση, ευγένεια, hewlett packard, hochtief, χωρα, η εφημεριδα, υπουργειο, κομματι, μεινει, πληροφοριες, σημαια, ταξιδι, θεσεις
Τυχαία Θέματα