Tτε : ανοδος των επιτοκιων καταθεσεων τον μαρτιο

17:04 9/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Άνοδο παρουσίασε, το Μάρτιο του 2012, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων παρουσίασε πτώση, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Αναλυτικότερα, αμετάβλητο...
στο 0,47% παρέμεινε, το Μάρτιο του 2012, το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των καταθέσεων από επιχειρήσεις παρουσίασε άνοδο κατά 7 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 0,53%.

Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων από νοικοκυριά
με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος παρουσίασε άνοδο κατά 8 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,94%. Αποτέλεσμα των παραπάνω εξελίξεων ήταν το μέσο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων να αυξηθεί κατά 6 μονάδες βάσης στο 2,89%.

Όσον αφορά τα δάνεια, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρουσίασε πτώση το Μάρτιο του 2012 κατά 3 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 15,11%.

Σημαντική πτώση κατά 61 μονάδες βάσης παρουσίασε το επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων καθορισμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό μέχρι 1 έτος, που διαμορφώθηκε σε 8,19%, το Μάρτιο του 2012, έναντι 8,80% το προηγούμενο μήνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα