Tσακαλωτος : einαι μια αποφαση που θα με βαραινει σε ολη μου τη ζωη...

22:53 15/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Για ένα πλουσιότερο πρόγραμμα έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος...
από το βήμα της Βουλής, είπε ότι ήταν μία απόφαση που θα με βαραίνει σε όλη μου τη ζωή, ήταν η πιο δύσκολη ημέρα τη ζωής μου. Δεν ξέρω αν πήραμε τη σωστή απόφαση, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο για τον τόπο της εργασίας.

“Όλη η Ευρώπη συζητά το νόημα αυτή της συμφωνίας, το δημοψήφισμα τι σημαίνει
για την Ελλάδα, τι σημαίνει για την Ευρώπη. Θα δοκιμαστεί αν αυτή η Ευρώπη μπορεί να σεβαστεί τη δημοκρατία τον πλουραρισμό. Πολλά δημοσιονομικά μέτρα θα βρουν αντιστάθμιση στο επενδυτικό πρόγραμμα και στο χρέος”, πρόσθεσε. Για να επιστρέψει η Ελλάδα και η ΕΕ στην ανάπτυξη θα πρέπει να δημιουργηθούν συμμαχίες κατά της λιτότητας, υπογράμμισε.

Υπεραμύνθηκε της ίδρυσης του υπερΤαμείου λέγοντας ότι είναι σημαντικό και εξήγησε ότι δεν είναι μόνο εγγυητικό για την αποπληρωμή του χρέους, αλλά και επενδυτικό. Σχετικά με το αν οι δανειστές είπαν ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι “εμείς είπαμε ότι πρέπει να υπάρχει ένα πλουσιότερο πρόγραμμα, κατά της διαφθοράς και συνεννόηση με τον ΟΟΣΑ, την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο νέος υπουργός επισήμανε ότι “δεν μπορούμε να δουλεύουμε και να έχουν μόνο οι πλούσιοι μεγάλες συντάξεις. Σχετικά με το αν θα χτυπηθεί το παλαιοκομματικό σύστημα, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι αυτό δεν το ξέρω, αλλά αν δεν το χτυπήσει αυτός ο κόσμος αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον. “Πρέπει να μοιράσουμε τη πίτα και θα αυξηθούν τα βάρη και σε άλλους”, δήλωσε ο νέος υπουργός και ανακοίνωσε ότι “ έχουμε αυξήσει το φόρο αλληλεγγύης για εισοδήματα πάνω από 30 χιλ. ευρώ και τον φόρο 8% των βουλευτών”.
Keywords
Τυχαία Θέματα