To θεατρο της οδου κυκλαδων τιμα τη μνημη του λευτερη βογιατζη...

Εάν δεν είχε φύγει ο Λευτέρης Βογιατζής, φέτος στις 12 Οκτωβρίου θα έκλεινε τα 70 χρόνια. Με αφορμή αυτή την επέτειο, από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου, ...
στο θέατρο της οδού Κυκλάδων, θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Το μικρό μεγάλο θέατρο του Λ. Βογιατζή» που θα περιλαμβάνει προβολές ντοκιμαντέρ, καθώς και εκθέσεις φωτογραφίας από παραστάσεις του μεγάλου σκηνοθέτη και ηθοποιού.

Ειδικότερα, το θέατρο
της οδού Κυκλάδων- το οποίο αποτέλεσε για περισσότερα από 30 χρόνια τον χώρο δημιουργίας του Λευτέρη Βογιατζή, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τις 19 (από τις συνολικά 25) υπέροχες σκηνοθεσίες του- θα φιλοξενήσει έκθεση φωτογραφίας της Σοφίας Φραγκούλη και του Κώστα Ορδόλη με τις θεματικές: «Εισαγωγή- μία πρώτη περιδιάβαση στις παραστάσεις του Λευτέρη Βογιατζή», «Από τη "Σπασμένη στάμνα" του Χ. Φ. Κλάιστ (1982) στην πρώτη "Αντιγόνη" του Σοφοκλή (1992)» και «Από τον "Κατσούρμπο" του Χορτάτζη (1993) στον "Αμφιτρύωνα" του Μολιέρου (2012)».

Επιπλέον, θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ: «Τελευταία φορά στην σκηνή» του Ηλία Γιαννακάκη (2011, διάρκεια 10'), «Ιστορία των χρόνων μου» του Γιώργου Σκεύα (διάρκεια 45'), «Ο δάσκαλος και ο μαθητής στο θέατρο» της Κατερίνας Ευαγγελάκου (διάρκεια 25'), «Ο Θείος Βάνιας» της Κατερίνας Ευαγγελάκου (διάρκεια 25'), «Με δύναμη από την Κηφισιά» της Κατερίνας Ευαγγελάκου (1995, διάρκεια 20'), «Οι πρόβες του Λευτέρη Βογιατζή» της Δηώς Καγγελάρη και του Μάνθου Σαντοριναίου (1999, διάρκεια 30'), «Από τη Σάρα Καίην στη Λούλα Αναγνωστάκη» του Γιώργου Σκεύα (2003, διάρκεια 52') και «Ο Λευτέρης Βογιατζής μιλάει για το φως» του Ηλία Γιαννακάκη (2005, διάρκεια 15').
Keywords
Τυχαία Θέματα