To μαξιμου παρακολουθει με ενδιαφερον την εσωστρεφεια του πασοκ...

20:51 5/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Aιφνιδιασμένοι και προβληματισμένοι δηλώνουν στην κυβέρνηση από την έκταση και τη σφοδρότητα της αντίδρασης του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του εισιτηρίου των 25 ευρώ για την εισαγωγή ...
στα δημόσια νοσοκομεία.
Το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις της Χαριλάου Τρικούπη δεν άφησαν εκτός κριτικής και μάλιστα σφοδρής, ούτε τον Πρωθυπουργό προμηνύει για τα χειρότερα, λέει κυβερνητικό στέλεχος.
Στην παρούσα φάση συνεργάτες του Πρωθυπουργού κρατούν χαμηλούς τόνους, ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον και τη νέα
ανακοίνωση χθες της «κίνησης των 75», η οποία μιλά για σύγκρουση με «Τραπεζικά, Οικονομικά κατεστημένα και Συστήματα μέσα στη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο» και «με όλους εκείνους που αναχαιτίζουν, υπονομεύουν, χωνεύουν, υφαρπάζουν και παρεμποδίζουν τη διεύρυνση του πλούτου στη χώρα, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι εύκολοι στόχοι, οι αδύναμοι».
Στο Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι το έργο του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι δύσκολο γι' αυτό και αποφεύγουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί εντός της Ν.Δ. που δηλώνουν «αγανακτισμένοι» από την τακτική «να λες ‘’ναι’’ σε όλα και μετά να αντιδράς» ή «να μην αναγνωρίζεις τις ευθύνες σου για τη πορεία της χώρας».
Ήδη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναδιπλώνεται προς την κατεύθυνση «κατευνασμού» όσων αντιδρούν στο εσωτερικό του κόμματός του.
Η συνέντευξή του στο πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung είναι χαρακτηριστική. Ο κ. Βενιζέλος απευθύνει κάλεσμα στη Γερμανία «να επιδείξει περισσότερη ευελιξία τόσο στην Ευρώπη, όσο και απέναντι στην Ελλάδα», ενώ προειδοποιεί «ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα αποτελούσε απειλή για τον Γερμανό φορολογούμενο».
Στόχος του κ. Βενιζέλου και της κυβέρνησης είναι να φτάσουν μέχρι τον Απρίλιο όπου και θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους και θα πιστοποιηθεί ότι η χώρα έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.
Μέχρι τότε όμως έχουν να διαχειριστούν μια σειρά από θέματα και να λάβουν αποφάσεις η κάθε μία εκ των οποίων μπορεί να προκαλέσει κυβερνητική κρίση.
Ήδη εντός της κυβέρνησης μιλούν για το πρώτο κοινοβουλευτικό τεστ για το 2014. Για το νομοσχέδιο που θα φορά την πώληση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) των μετοχών, των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, που απέκτησε το περασμένο Ιούνιο, σε χαμηλότερη τιμή (discount) προκειμένου αφενός να αποκρατικοποιηθούν, αφετέρου να μην εμπλακούν τα μέλη του Ταμείου σε δικαστικές περιπέτειες. Το θέμα είναι βέβαιο ότι θα ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά της αντιπολίτευσης και φυσικά και του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο είναι πολλοί και εντός της Ν.Δ. που αντιδρούν.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα