To δηκο συμφωνει με τα μετρα αναστασιαδη για την κυπριακη οικονομια...

19:04 20/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Τα μέτρα που εξήγγειλε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορούν να αποτελέσουν τη βάση του σχεδίου δράσης που θα φέρει τις καλύτερες...
μέρες που όλοι προσδοκούμε, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, απευθύνοντας την ίδια ώρα έκκληση για ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο στη Κύπρο και αποφυγή λαϊκίστικων και μικροπολιτικών προσεγγίσεων.

Ο κ. Καρογιάν κάκισε τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων , κάνοντας λόγο για σκαιότατη, στυγνή και κυνική
αντιμετώπιση αντί αλληλεγγύης και τόνισε ότι η Κύπρος μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία για να εξυγιάνει, να εξορθολογήσει, να ορθοδρομήσει και να ανορθώσει την οικονομία της.

Σύμφωνα με τον κ. Καρογιάν , τα μέτρα της Κυβέρνησης, μεταξύ άλλων επιμερίζουν κατά δίκαιο τρόπο τα βάρη της κρίσης, διαφυλάσσουν την κοινωνική συνοχή και στηρίζουν τις ευάλωτες και οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, εξορθολογίζουν τις κοινωνικές παροχές, προσδιορίζοντας με αυστηρότητα τους πραγματικούς δικαιούχους, αποτρέποντας παράλληλα το σφετερισμό τους από αλλοδαπούς,τουρκοκύπριους και άλλους , στοχεύουν στην καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης, δημιουργούν κλίμα για μια δημιουργική αντιμετώπιση της κρίσης και από νέους ανθρώπους και ανοίγουν το δρόμο για καθορισμό μιας εθνικής στρατηγικής στο τομέα της ενέργειας.

Ο κ. Καρογιάν εξέφρασε ικανοποίηση γιατί στη δέσμη μέτρων περιλαμβάνονται και εισηγήσεις που κατά καιρούς είχε καταθέσει το κόμμα του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ενώ παράλληλα εξέφρασε και ευαρέσκεια γιατί η Κυβέρνηση σκοπεύει να εξαγγείλει και νέα δέσμη μέτρων σε τομείς όπως η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα