Titλοι τελους για το rex;

17:14 13/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Στις δικαστικές αίθουσες φαίνεται ότι θα κριθεί η τύχη του θεάτρου Rex της οδού Πανεπιστημίου καθώς ο ιδιοκτήτης του χώρου, το Εθνικό Θέατρο, έχει πλέον διαφορετικά σχέδια ...
για την αξιοποίηση του χώρου.

Τα αρμόδια όργανα του Εθνικού αποφάσισαν να μην παραταθεί και να μην ανανεωθεί η σύμβαση που είχαν με τον επί χρόνια μισθωτή και επιχειρηματία Ηλία Μαροσούλη.

Ο τελευταίος, όμως, αντέδρασε στην απόφαση αυτή και αποφάσισε να μην παραδώσει τον χώρο του ισογείου
με αποτέλεσμα η διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου να αποφασίσει την προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όμως, που εκδίκασε την υπόθεση απέρριψε την αγωγή του Εθνικού αναφέροντας στο σκεπτικό της απόφασής του ότι ο χώρος της οδού Πανεπιστημίου χρησιμοποιείται «ως μουσικό θέατρο φιλοξενώντας καταξιωμένους καλλιτέχνες». Έτσι έκρινε ότι έπρεπε να δοθεί παράταση της μίσθωσης επικαλούμενο το νόμο περί αναγκαστικής παράτασης των μισθώσεων των θεάτρων.

Ποια τα σχέδια του Εθνικού για το χώρο

Εκεί που βρίσκεται το από το 1935 κατασκευασμένο μέγαρο, το οποίο ανακαινίστηκε και παραχωρήθηκε στο Εθνικό Θέατρο μετά από πυρκαγιά το 1982, σχεδιάζεται να στεγαστεί η παιδική σκηνή του Εθνικού, το ιστορικό Σινεάκ, τα τμήματα σκηνοθεσίας και αρχαίου δράματος ενώ υπάρχει πρόθεση για ένταξη στο ΕΣΠΑ προκειμένου να υπάρξει ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του θεάτρου.

Τι υποστηρίζει η πλευρά Μαροσούλη

Ο επιχειρηματίας από την πλευρά του από τη μια επιμένει ότι υπάρχει δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει και από την άλλη υποστηρίζει ότι τυχόν απομάκρυνσή του από το χώρο θα σημάνει την απώλεια θέσεων εργασίας για 100 ανθρώπους. Προσθέτει, δε, ότι θα απαιτηθούν περίπου 20 εκατ. ευρώ για την προσαρμογή του Εθνικού στις ανάγκες του χώρου του Rex.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα