Timhtikh ekδηλωση για τον προεδρο του στε που αποχωρει τελος ιουλιου...

21:08 7/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Εκδήλωση προς τιμήν του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κ. Κωνσταντίνου Μενουδάκου, ο οποίος αποχωρεί στο τέλος Ιουλίου από το δικαστικό σώμα, λόγω συνταξιοδότησης, πραγματοποιήθηκε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο,...
παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Δικαιοσύνης, των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων, πολλών δικαστών και δικηγόρων.
Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΣτΕ
Π. Πικραμμένος, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Ν. Κανελλόπουλος, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Καραβοκύρης, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φ. Γεωργακόπουλος, η γενική επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Ελένη Διακομανώλη, ο πρύτανης της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Φορτσάκης, εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών η Ιωάννα Καλαντζάκου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στ. Μανουσάκης, ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πέτρος Χριστόφορος, οι τέως πρόεδροι του ΣτΕ Χ. Γεραρής, και Γ. Παναγιωτόπουλος, πρώην και νυν δικαστές, δικηγόροι, κ.λπ.
Στο έργο και την προσφορά του κ. Μενουδάκου, αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ Σ. Ρίζος, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, η κυρία Καλαντζάκου (εκπρόσωπος του ΔΣΑ) αλλά οι κυρίες Ασημακοπούλου, Διακομανώλη, Αγγελική Θεοφιλοπούλου (αντιπρόεδρος του ΣτΕ και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος) και οι κ.κ. Γεωργακόπουλος και Φορτζάκης.
«Αποχωρώ από το δικαστικό σώμα με εμπεδωμένη τη συνείδηση ότι υπηρέτησα σε ένα δικαστήριο, του οποίου η σωστή λειτουργία στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματός μας έχει πρωταρχική σημασία για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και παραλλήλως για την προστασία των ατομικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων» ανέφερε στην σχετική τοποθέτησή του ο κ. Μενουδάκος, τονίζοντας ότι σε ιστορικές περιόδους, όπως αυτή που διέρχεται η χώρα σήμερα, το έργο του Ανωτάτου Δικαστηρίου καθίσταται ακόμη δυσχερέστερο.
«Τέτοια είναι η περίοδος του λήγοντος δικαστικού έτους, κατά το οποίο είχα την ευθύνη συντονισμού των εργασιών του δικαστηρίου, αλλά και των προηγούμενων δύο ετών» είπε ο κ. Μενουδάκος και προσέθεσε:
«Είναι περίοδος, κατά την οποία το Δικαστήριο κλήθηκε να επιλύσει διαφορές που ανέκυψαν από τη λήψη εξαιρετικών και πρωτόγνωρων μέτρων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν ή αναδείχτηκαν από τη οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα μας. Μέτρων οικονομικού αλλά και θεσμικού χαρακτήρα που συνεπάγονται περιορισμό ή και κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων».
Ο κ. Μενουδάκος τόνισε ότι το δικαστήριο «έχει επίγνωση του χρέους του να ανταποκρίνεται, με οποιεσδήποτε συνθήκες, στην κατά το Σύνταγμα του αποστολή του και της σημασίας της ορθής λειτουργίας του στη κατοχύρωση του Κράτους δικαίου».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα