Ti ειπε ο μ. βαρβιτσιωτης στο cnbc

16:38 13/9/2013 - Πηγή: Fimotro
O Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μ. Βρετανία, στη 1η Διεθνής Ναυτιλιακή Εβδομάδα Λονδίνου (1st London International Shipping Week), παραχώρησε συνέντευξη...
στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, στη δημοσιογράφο Louisa Bojesen.

«Η Ελληνική Ναυτιλία -παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή ναυτιλιακή πραγματικότητα αφού- αποτελεί το 15% της Παγκόσμιας Ναυτιλίας και το 40% της Ευρωπαϊκής. Θα λέγαμε ότι είναι ένα από τα Ελληνικά “success
stories”. Ο Τουρισμός όπως και η Ναυτιλία, είναι οι βασικοί τροφοδότες της ελληνικής οικονομίας, αποτελούν τα κλειδιά ανάπτυξης αφού προσφέρουν πάνω από 7% με 8% στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (Α.Ε.Π.) που μάλιστα τις καλές εποχές φτάνει και ξεπερνάει το 13% με 14% του Α.Ε.Π», σημείωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι, «Η Ελλάδα προσπαθεί να καταφέρει τους στόχους που έχουν τεθεί και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, οφείλουμε να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα αυτή τη χρονιά. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα το επιτύχουμε. Η Ελληνική Ναυτιλία πηγαίνει καλά, παρ΄ ότι ο τομέας των ναυτιλιακών επιχειρήσεων παγκοσμίως περνάει κρίση.
Τα τελευταία στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι οι Έλληνες αγοράζουν πολλά πλοία και μάλιστα, δείχνουν ότι έχουν αγοράσει πάνω από το 30% του συνόλου των πλοίων στο τελευταίο εξάμηνο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια ανάκαμψη στον Ελληνικό Ναυτιλιακό τομέα».
Ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει το Υπουργείο στο άμεσο προσεχές διάστημα. «Από την πλευρά μας, στην Ελλάδα, στόχος μας είναι να αναπτύξουμε όσο περισσότερο γίνεται τα λιμάνια μας και να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επενδύσεις. Ήδη, έχουμε προχωρήσει στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του Πειραιά και μέσα στη χρονιά θα προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποίηση και ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης» κατέληξε χαρακτηριστικά.
Aναλυτικά η συνέντευξη :
Keywords
Τυχαία Θέματα