Thn τριτη στη βουλη το νομοσχεδιο για τις ληξιπροθεσμες οφειλες...

11:30 19/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Αγώνα ταχύτητας δίνουν Βουλή και κυβέρνηση προκειμένου να κατατεθεί τις επόμενες ώρες μίνι νομοσχέδιο ...
για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. Στόχος να έχει ψηφιστεί η ρύθμιση εως την ερχόμενη Παρασκευή μέσω της διαδικασίας του κατεπείγοντος.

Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους είπε ότι ο ίδιος έχει έτοιμες όλες τις διατάξεις που αφορούν στο υπουργείο του και θα μπορούσε να τις καταθέσει άμεσα στη Βουλή.
Το πρόβλημα, όμως, έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμα οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές που θα επεξεργαστούν το νομοσχέδιο προκειμένου να το προωθήσουν στην Ολομέλεια.

Πέραν αυτού, σύμφωνα με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, την ερχόμενη Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα συνυπογράφει με την κ. Νάντια Βαλαβάνη και θα αφορά στην επέκταση της ρύθμισης με τις εκατό δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι και αυτό το νομοσχέδιο να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ο κ. Στρατούλης πρόσθεσε μάλιστα ότι την επόμενη Πέμπτη θα καταθέσει στο Κοινοβούλιο το σχέδιο νόμου για το πάγωμα της περαιτέρω μείωσης στις συντάξεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα