Th συγκροτηση διεθνους συνασπισμου κατα της τρομοκρατιας προτεινε ο πουτιν...

20:02 4/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού πρότεινε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ρίχνοντας ...
στο τραπέζι της συζήτησης την ιδέα της δημιουργίας ενός διεθνούς συνασπισμού που θα ασχολείται αποκλειστικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος, έχει μιλήσει τηλεφωνικώς με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που σκοπεύει να πάρει.

«Θέλουμε
πραγματικά να συγκροτήσουμε κάποιου είδους διεθνή συνασπισμό για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας. Με αυτόν τον στόχο θα έχουμε διαβουλεύσεις με τους Αμερικανούς εταίρους μας. Έχω προσωπικά συνομιλήσει για το θέμα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα», δήλωσε ο Πούτιν από το Βλαδιβοστόκ.

Στο περιθώριο των εργασιών του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με τους ηγέτες της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας και άλλους για το ίδιο θέμα. Τόνισε επίσης ότι η μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ήταν αναμενόμενη.
Keywords
Τυχαία Θέματα