Taσουλας : δεν βρισκεται ο μεγας αλεξανδροις στον ταφο της αμφιπολης

09:51 22/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο "ΕΝΟΙΚΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ
«Είναι αδύνατο να βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα στον τύμβο της Αμφίπολης», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας υπογραμμίζοντας ωστόσο την ίδια ώρα πως το μνημείο μαρτυρά πως σίγουρα ο...
«ένοικος» θα είναι εξαιρετικά σημαντικός.

«Η διαίσθηση που έχω είναι ότι αυτό είναι αδύνατον και το λέω όχι γιατί θέλω να εκπλαγώ ευχάριστα, αλλά γιατί αν υπήρχε μια τέτοια υπόνοια ή πληροφορία για τον Αλέξανδρο δεν θα μας είχε διαφύγει. Ο ένοικος του μνημείου πάντως είναι αντίστοιχος του μεγαλείου του μνημείου», είπε συγκεκριμένα
ο κ. Τασούλας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega κλείνοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο τη συζήτηση και την παραφιλολογία γύρω από τον τάφο της Αμφίπολης.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο υπουργός Πολιτισμού μίλησε για τις προσωπικές του εκτιμήσεις και σύμφωνα με τα όσα είναι σε θέση να γνωρίζει μέχρι στιγμής.

Μάλιστα ο υπουργός Πολιτισμού αποκάλυψε τι μαρτυρούν τα περίτεχνα ακροδάχτυλα των Καρυάτιδων, λέγοντας: «Αυτά τα ακροδάχτυλα των Καρυάτιδων είναι σαν τίτλος ευγενείας και δείχνουν την αθηναϊκή επίδραση στην τέχνη της περιοχής και αυτό είναι λογικό γιατί η Αμφίπολη ήταν αποικία των Αθηνών».
Keywords
Τυχαία Θέματα