Ta μετωπα της κυβερνησης...

17:40 8/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Στον απόηχο της επιχείρησης εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξεκινάει επίσημα σήμερα το ταξίδι του στο Ισραήλ με επίσκεψη στο Μουσείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος...

Πρόκειται για συμβολική κίνηση που απηχεί τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση, ως εγγυητής της ομαλότητας, στη πάταξη κάθε έκνομης ενέργειας απ’ όπου κι αν προέρχεται, λέει κυβερνητικό στέλεχος.
Για το εν λόγο στέλεχος, ανάλογης σημασίας είναι και η χθεσινή καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου,
απόφαση που «σφραγίζει την αλλαγή σελίδας στην αντιμετώπιση των πολιτικών που διαπράττουν εγκλήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και η ρύθμιση για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ κυβερνητικές πηγές δείχνουν αποφασισμένες να προχωρήσουν σε αλλαγές και στον Κανονισμό της Βουλής, χωρίς τη συμφωνία με ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες, για τη διακοπή της βουλευτικής αποζημίωσης και άλλων προνομίων για τους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες βουλευτές.
Την ίδια ώρα στη Βουλή βρίσκονται και τα αιτήματα για άρση ασυλίας τριών ακόμα βουλευτών της Χρυσής Αυγής (Ηλία Παναγιώταρου, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου) για την εμπλοκή τους σε άλλα περιστατικά μετά το αντίστοιχο αίτημα των ανακριτών για άρση ασυλίας των Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα.
Στο μέτωπο της οικονομίας ο κ. Σαμαράς αναμένεται να συγκαλέσει την Τετάρτη ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των μελών του οικονομικού επιτελείου, προκειμένου να γίνει μια εκτίμηση της έως τώρα κατάστασης και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.
Πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην παρθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα.
Για τα έως τώρα συμφωνηθέντα «τα πάντα είναι στο τραπέζι», ο στόχος όμως είναι να υπάρξει σύντομα συμφωνία.
Δημοσκοπικά η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στα όρια του στατιστικού λάθους με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για το MEGA να δίνει στη ΝΔ οριακό προβάδισμα της τάξης του 0,5%.
Στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να επαναφέρουν την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου στο μέτωπο της οικονομίας ακυρώνοντας επί της ουσίας τα όποια επικοινωνιακά οφέλη θα έχει η κυβέρνηση από τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.
Χθες ο ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν με συνταγματολόγους, τη στάση του κόμματος έναντι των νομοθετικών ρυθμίσεων, που θα καταθέσει η κυβέρνηση και των όποιων κινήσεων της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής. Συζήτηση που θα συνεχιστεί και σήμερα.
Χθες συνεδρίασε και η Γραμματεία του κόμματος, με τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επικρίνουν τους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού για «ευτελισμό της πολιτικής αντιπαράθεσης», να εκτιμούν ότι «θεωρία των δύο άκρων», δεν βρίσκει απήχηση ούτε στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε και οι αναφορές του κ. Καρατζαφέρη, για σχέδιο παρακολούθησης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να τον εμπλέξουν στην «υπόθεση των Σκουριών».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα