Tα καλοπαιδα του μαξιμου ο σαμαρας και τα 325 δις χρεοσ!

Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Όταν το 1980 ο Ρόναλντ Ρέιγκαν ανακοίνωσε την υποψηφιοτητά του για το χρίσμα και την προεδρία των ΗΠΑ, πρόβαλε την αποψή του με έναν απλό και λιτό τρόπο, που κανένας δεν πίστευε ότι θα...
κερδίσει λέγοντας: «Στην καρδιά του μηνυματός μας πρέπει να υπάρχουν πέντε απλές συνηθισμένες λέξεις. Όχι μεγάλες οικονομικές θεωρίες, όχι κηρύγματα πολιτικής φιλοσοφίας. Απλώς πέντε σύντομες λέξεις: Οικογένεια, εργασία, γειτονιά, ελευθερία, ειρήνη». Ο Ρέιγκαν όχι μόνο έγινε πρόεδρος, αλλά και ένας από τους καλύτερους
των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως αποδείχτηκε αργότερα η επιτυχία του οφειλόταν στο μεγαλύτερο μέρος της στους στενούς του συνεργάτες που είχε επιλέξει, πριν, και μετά την εκλογή του!

Εσείς ρε καλόπαιδα εκεί στο Μαξίμου 18 μήνες στην κυβέρνηση δεν μπορείτε να προστατεύσετε τον Πρωθυπουργό της χώρας, από ένα σωρό(..)που κάνει κάθε μέρα η λέει στον ελληνικό λαό; Δεν θα πάω στο παρελθόν να πω ποιους είχαν συνεργάτες και τι έκαναν οι άλλοι πρωθυπουργοί. Αν αναφερθώ σε ονόματα, θα πρέπει όλοι να κρυφτούμε..μιλώντας για Κωνσταντίνο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου ποιους είχαν κοντά τους.

Διάβασα τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην καθημερινή με πολύ προσοχή., και άκουσα το πρωί και τον Χρύσανθο στο MEGΑ, για τα οικονομικά και την φορολογία. Tι σου είναι αυτοί οι αριστεροί, όταν πηγαίνουν στην άλλη άκρη; Πρόεδρε, βγάλε τον Άδωνη από την τηλεόραση και ρίξε το Χρύσανθο. Από τη συνταγή του «λάθους» και του φαρμάκου της οικονομίας που ήταν εμπνευστής της λέξης και αντιμνημονιακός, έγινε λάτρης του «πάθους» του μνημονίου. Θα είναι το πρώτο βιολί στην προπαγάνδα!!!

Αλήθεια κανένας από εσάς εκεί στο γυάλινο κλουβί δεν έχει περπατήσει στους δρόμους και να ενημερώσει τον Αντώνη Σαμαρά για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και των πολιτών της; Τι παραμύθια του αραδιάζετε ότι το χρέος είναι βιώσιμο; Τέσσερα χρόνια δεν έχει μείνει σταγόνα αίμα στον ελληνικό λαό. Που βλέπετε ανάπτυξη και ανάκαμψη της οικονομίας μας; Ανεργία, φτώχεια, φορολογία, εξαθλίωση, αυτοκτονίες, διαλυμένη υγεία και παιδεία. Μειώθηκε το χρέος μας αυτά τα 4 χρόνια, με τόσες και τόσες θυσίες; Έκανα έναν πρόχειρο υπολογισμό, πότε θα ξεχρεώσουμε το χρέος. Ξέρετε πότε; ΠΟΤΕ(!).

Έχουμε και λέμε:325 δίς χρέος. Ετήσια δόση για εξόφληση χρέους 6 δίς. Από αυτά,τα 250 δίς είναι στους «φίλους» τοκογλύφους και 60 δίς σε τράπεζες και τα υπόλοιπα σε ιδιώτες. Για να ξεχρεώσουμε τα 325 δίς θέλουμε 55 χρόνια, χωρίς να δανειστούμε ούτε ένα ευρώ. Πόσα θα φτάσουν με δανεισμό και επιπλέον τόκους; Τα υπόλοιπα πλεόνασμα και ιστορίες ανάκαμψης, είναι παραμύθια της «χαλιμάς!».

Έχουμε, αρχαιότητες, πολιτισμό, ήλιο και θάλασσα. Αυτά δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε, και ο πρωθυπουργός, τρέχει Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ, Αραβικά Εμιράτα. Ήρθαν ευρώ στη χώρα μας; Προτεκτοράτο της Γερμανίας έχουμε γίνει.
Φίλος μου που βρίσκεται σε υψηλή θέση στο ΥΠΟΙΚ, μου είπε ότι ο Αντώνης έχασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία!Όταν ανέλαβε την κυβέρνηση έπρεπε να πει ένα μεγάλο «όχι» στο μνημόνιο. Οι τοκογλύφοι θα έκαναν πίσω ακόμα και αν η Ελλάδα πήγαινε σε πτώχευση. Η Ευρώπη θα κλονιζόταν χάνοντας 300 και πλέον δίς αλλά και η παγκόσμια οικονομία. Οι τοκογλύφοι θα μας χάιδευαν για να μην χάσουν τα χρηματά τους. Εμείς του ς είχαμε στο χέρι, και θα κάναμε διακανονισμό με πιο ευνοϊκούς όρους. Τώρα, και χειροπόδαρα, μας έδεσαν και τα χρηματά τους παίρνουν.

Πάντως το χρέος δεν μπορεί να πληρωθεί και ο ελληνικός λαός, εάν δεν αλλάξει κάτι,θα υποφέρει για πολλές δεκαετίες. Ο κόσμος όμως ζητάει αλλαγή πιστεύοντας ότι κάτι θα αλλάξει. Μακάρι κατέληξε ο φίλος!
Κύριε πρωθυπουργέ: «σίδηρος σίδηρον οξύνει, ανήρ δε παροξύνει πρόσωπον εταίρου».
Keywords
Τυχαία Θέματα