Reuters : διαγγελμα για τη... διασωση της ελλαδας ετοιμαζει η μερκελ!

14:58 24/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Διάγγελμα για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας θα απευθύνει τη Δευτέρα η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, καθώς διογκώνεται το κίνημα των βουλευτών της που δεν προτίθενται να το υπερψηφίσουν την ημέρα εκείνη στη Βουλή, όπως δήλωσε την...
Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.
Στους 12 περίπου ανέρχονται πλέον οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας που
δεν θα ψηφίσουν το νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, αυξάνοντας τις πιθανότητες να αναγκαστεί η Μέρκλε να στηριχθεί στην αντιπολίτευση για να περάσει τον σχετικό νόμο από το κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με δηλώσεις του εισηγητή του προϋπολογισμού Νόρμπερτ Μπάρτλ σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή, o αριθμός των βουλευτών του κόμματος της Μέρκελ αλλά και του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που θα καταψηφίσουν ανέρχεται πλέον σε 12 έναντι τεσσάρων την περασμένη Τετάρτη.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το νομοσχέδιο θα περάσει από την Κάτω Βουλή (Bundestag) της Γερμανίας καθώς αναμένεται να υπερψηφιστεί από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και του κόμματος των Πρασίνων. Ωστόσο, το να χρειαστεί να στηριχθεί σε βουλευτές της αντιπολίτευσης θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για τη Μέρκελ και το κόμμα της, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU). Αυτό θα συμβεί εάν συνολικά 19 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού ψηφίσουν κατά του σχεδίου ή απέχουν από την ψηφοφορία.
Keywords
Τυχαία Θέματα