Reuters : αλλα 20 δις ευρω ζητουν απο την ευρωπη οι τουρκοι!

17:50 7/3/2016 - Πηγή: Fimotro
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ "28"
Πηγή που επικαλείται το Reuters, αναφερόμενη στη χθεσινοβραδινή συνάντηση των Νταβούτογλου, Μέρκελ και Ρούτε, υποστήριξε ότι η...
Άγκυρα ζήτησε 20 δισ. ευρώ(!) για το προσφυγικό, υποσχόμενη ότι, σε αντάλλαγμα: α) θα πάρει πίσω όλους τους μη Σύρους μετανάστες, στους οποίους δεν έδωσε άσυλο η Ευρώπη (συν όσους περισυλλέγονται στα δικά της ύδατα) και β) θα πατάξει πιο αποτελεσματικά τους διακινητές. Πριν από
λίγο ολοκληρώθηκε το γεύμα εργασίας μεταξύ των 28 αρχηγών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Τούρκου πρωθυπουργού και αμέσως ξεκίνησε η σύσκεψη των 28 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης και αναλόγως των αποφάσεων που θα έχουν ληφθεί, ο Τούρκος πρωθυπουργός θα επιστρέψει για δείπνο εργασίας με τους ομολόγους του και θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση για την Τουρκία.
Όπως φαίνεται, η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός πως ο Τούρκος πρωθυπουργός θέλει αρχικά να υπάρξει μια συμφωνία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό και έπειτα να επιστρέψει για να συζητηθούν οι νέες απαιτήσεις που έχει βάλει στο τραπέζι. Ακολούθως, δε, να δώσει συνέντευξη Τύπου, αφού ολοκληρωθούν οι διεργασίες για την Τουρκία.
Keywords
Τυχαία Θέματα