Oyte koybenta για το θιβετ ο ολαντ στην κινα...

11:06 26/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Με τη φράση «μια σειρά από πρόσφατες αυτοπυρπολήσεις έχουν δικαιολογημένα προκαλέσει συγκίνηση» προσπέρασε ο Φρανσουά Ολάντ το θέμα με τους αυτοπυρπολισμούς Θιβετιανών μοναχών που διαμαρτύρονται για τα δικαιώματά τους στις δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ...
«Όλα αυτά τα ζητήματα τέθηκαν», διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος προσθέτοντας, όμως, ότι «δεν ήθελα να μιλήσω μόνο γι αυτό» επειδή «δεν ήταν ο μόνος σκοπός αυτού του ταξιδιού» . Και συνέχισε με νόημα: «θέλουμε να μιλήσουμε για την πολιτική συνεργασία, για την ευθύνη μας σε παγκόσμια κλίμακα, τις διμερείς
μας σχέσεις, για την παρουσία μας εδώ, για την παρουσία της Κίνας στην Ευρώπη, για την ανάπτυξη».

Σε κάθε περίπτωση όπως είπε ο γάλλος πρόεδρος επρόκειτο για έναν «ειλικρινή και φιλικό» διάλογο για θέματα που μπορεί να διαφοροποιούν και να χωρίζουν τους δύο λαούς.

Ερωτηθείς σχετικά με την τύχη του Νομπελίστα Ειρήνης του 2010 Λιού Σιαομπό ο οποίος έχει φυλακιστεί από το 2009, ο Γάλλος πρόεδρος χωρίς να τον αναφέρει συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον κατάλογο των κινέζων αντιφρονούντων που έχει εκπονήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον οποίο και περιλαμβάνεται.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε, τέλος, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Κίνα για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών, από το στέλεχος H7N9 διαβεβαιώνοντας ότι «δεν φοβάμαι να φάω κοτόπουλο».
Keywords
Τυχαία Θέματα