Oριακη πτωση μετα απο μια εβδομαδα τραπεζικης ανοδου...

20:35 12/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Με οριακά κέρδη έκλεισε η Αθήνα, στο κλείσιμο μιας εβδομάδας η οποία σημαδεύτηκε από την ακραία κερδοσκοπία...
στις τραπεζικές μετοχές, λίγες ημέρες πριν την εκκίνηση των πρώτων αυξήσεων κεφαλαίου. Η άνοδος των τραπεζικών μετοχών έως και 253%

( Eurobank) από τα χαμηλά προκειμένου να προσελκυθούν επενδυτές, είχε ένταση και έφερε και εβδομαδιαία κέρδη 9,94% στην αγορά.

Σήμερα, μετά από ένα τριήμερο ανόδου στις τράπεζες ήλθε η πτώση
καθώς αφενός τα κέρδη ήταν τεράστια και αφετέρου ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις για το «σπάσιμο» των τραπεζικών μετοχών και τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Η ερχόμενη εβδομάδα – όπως και η σημερινή συνεδρίαση περιελάμβανε πτώση καθώς η υπόλοιπη αγορά θα υποστεί τις επώδυνες διαδικασίες για την αναζήτηση κεφαλαίων ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στις αυξήσεις κεφαλαίου.

Το δεύτερο στοιχείο θα είναι οι προσφορές για τον ΟΠΑΠ, όπου οποιαδήποτε εξέλιξη είναι σημαντική για όλη την οικονομία, διότι μια νέα υπαναχώρηση θα προστεθεί στα μπρος- πίσω για τις απολύσεις, κλπ.

Οριακή πτώση

Η αγορά λοιπόν πιέστηκε με πτώση πάνω από 2%, αλλά αργότερα οι ζημίες περιορίστηκαν ενώ πραγματοποιήθηκαν και οι intraday συναλλαγές στις τραπεζικές μετοχές. Στις 926, 55 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης χάνοντας 0,04%.

Βουτιά 13% για την Τράπεζα Πειραιώς, και 7,41% για την Eurobank η οποία πέρασε από διακυμάνσεις. Πτώση 6,56% για την Εθνική η οποία φαίνεται ότι δεν πείθει για την αύξηση κεφαλαίου.

Κέρδη

Στον αντίποδα μετά από πιέσεις κέρδη 8,20% για την Ελλάκτωρ, 2,21% για τον ΟΠΑΠ και πάνω από 1% για Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα