O σταρ βαρουφακης και το παγωμενο βλεμμα του νταισελμπλουμ...

21:24 11/2/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ...
Οι δημοσιογράφοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς, καθώς η σημερινή έκτακτη...
συνεδρίαση του Eurogroup, θεωρείται από τις πλέον σημαντικές. Η παρουσία των επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, είχε άλλωστε ανεβάσει το θερμόμετρο του ενδιαφέροντος. Όμως όλοι οι εκπρόσωποι του Τύπου, περίμεναν υπομονετικά στην παγωμένη ατμόσφαιρα ένα και μόνο πρόσωπο, που άλλωστε μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα της Ευρώπης και όχι μόνο, το τελευταίο
διάστημα: Αυτή τη φορά, ο σταρ ήταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Η κατ' ιδίαν συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, που ήταν και η πρώτη με την επικεφαλής του ΔΝΤ, έκανε την Γαλλίδα πολιτικό να δηλώσει: «Πρέπει να ακούσουμε την Ελλάδα. Είναι ικανοί, ευφυείς και έχουν εργαστεί επάνω στα θέματα που τους αφορούν».

Οι φωτογραφίες των δυο τους λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup άλλωστε μαρτυρούν πως το κλίμα μεταξύ τους ήταν ιδιαίτερα καλό.

Στην πρώτη του παρουσία στο Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης συνάντησε και τον πρόεδρο του συμβουλίου, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον οποίο είχε μια θερμή χειραψία. Ήταν η πρώτη τους συνάντηση μετά την... επεισοδιακή αποχώρηση του Ολλανδού από την Αθήνα.

Πάντως, οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μαρτυρούν ότι η διάθεση του επικεφαλής του Eurogroup δεν ήταν και τόσο... θετική απέναντι στον Έλληνα υπουργό, καθώς ο φακός αποτύπωσε και αρκετά «παγωμένα» βλέμματα εκ μέρους του.

Θερμή ήταν και η χειραψία του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τα χαμόγελα να περισσεύουν - όλα αυτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση
Keywords
Τυχαία Θέματα