O omπαμα για το μεξικο...

18:04 4/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επαίνεσε την Παρασκευή το σθένος της μεξικανικής οικονομίας, απευθυνόμενος σε φοιτητές κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στο Μεξικό...
Ο Ομπάμα μίλησε για την «εντυπωσιακή πρόοδο» της χώρας, ενώ τη χαρακτήρισε ως ένα «παγκόσμιο ηγέτη» στην παραγωγή αγαθών, όπως αυτοκινήτων, ηλεκτρικών συσκευών και καινοτομιών σε θέματα τεχνολογίας.

«Το Μεξικό έχει ενταχθεί στις τάξεις των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου», είπε ο αμερικανός πρόεδρος στο Μουσείο
Ανθρωπολογίας στην Πόλη του Μεξικού.

«Όπως ακριβώς έχει μεταμορφωθεί το Μεξικό, έτσι έχουν αλλάξει και οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών», είπε.

Ο Ομπάμα μίλησε για την ανάγκη να ξεπεραστούν οι προκαταλήψεις και οι «στρεβλώσεις» των σχέσεων μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών και τόνισε τη δέσμευσή του για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς όπλων από το νότο.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «τίποτα δεν είναι αναπόφευκτο» και ότι το Μεξικό θα πρέπει να επιμείνει στις προσπάθειές του, εάν θέλει να αποφύγει την απογοήτευση.

«Το μέλλον που ονειρεύεστε δεν είναι εγγυημένο», είπε ο πρόεδρος κατά την ομιλία του. «Θα πρέπει να συνεχίσετε τις προσπάθειες ώστε να το κερδίσετε».

Ο Ομπάμα αναγνώρισε, επίσης, τη συμβολή των Λατίνων ψηφοφόρων για την επανεκλογή του ως πρόεδρο των ΗΠΑ και τόνισε τη δέσμευσή του για μεταρρυθμίσεις του μεταναστευτικού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το μεταναστευτικό σύστημα που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες μας. Είμαστε ένα έθνος νόμων αλλά και ένα έθνος μεταναστών», είπε.

Στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη με τον μεξικανό πρόεδρο Ενρίκε Πιένα Νιέτο, ο Ομπάμα υπογράμμισε τη σημασία της οικονομικής ανάπτυξης του Μεξικού.

«Η μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα της μετανάστευσης είναι η ανάπτυξη και η ευημερία της χώρας», είπε.

Ο Ομπάμα είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στις ΗΠΑ το Σάββατο.
Keywords
Τυχαία Θέματα