O kaρολος παπουλιας για τη σημασια της αλληλεγγυης μεταξυ των ευρωπαιων εταιρων...

14:28 8/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Την περίοδο αυτή αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην αλληλεγγύη μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας,...
σημειώνοντας πως οι Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας δοκιμάζονται από την κρίση.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Πολωνίας Κομορόβσκι στη Βαρσοβία, ο κ. Παπούλιας έκανε λόγο για εγκάρδια συνάντηση, σημειώνοντας πως οι διμερείς σχέσεις με την Πολωνία βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο σε όλους τους τομείς.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, εντάσσεται η υπογραφή σήμερα της Συμφωνίας Συνεργασίας
σε θέματα πολιτισμού, εκπαίδευσης και επιστήμης, ενώ επισήμανε πως η συμμετοχή στην επίσκεψη αυτή σημαντικού αριθμού Ελλήνων επιχειρηματιών θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε καίριους τομείς της οικονομίας και βεβαίως, του τουρισμού.
Ο κ. Παπούλιας ενημέρωσε τον Πολωνός ομόλογό του και για το Κυπριακό, τονίζοντας πως αν και ο κύριος ρόλος για την επίλυση του προβλήματος ανήκει στον ΟΗΕ, εντούτοις μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή, δηλαδή λύση συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο.
Συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πορεία ενσωμάτωσης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. και η ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας.
Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως η Ελλάδα επιθυμεί τη συνέχιση και την ενδυνάμωση ειλικρινούς και στερεής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πολωνία σε όλα τα επίπεδα.
Παράλληλα προσκάλεσε τον κ. Κομορόβσκι να επισκεφθεί την Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα