O κανταφι ειχε προειδοποιησει τον μπλερ για για επιθεσεις στην ευρωπη...

15:30 8/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Ο ιστορικός ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι είναι «προφητεύσει» από το 2011 ότι ακραίοι ...
ισλαμιστές θα πραγματοποιούσαν κάποιου είδους επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος και μάλιστα, σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον τότε βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, είχε εκφράσει τις απόψεις του αυτές.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας δημοσιοποίησε χθες τις λεπτομέρειες μιας τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε τότε με τον Καντάφι,
ενώ ήδη η Λιβύη βυθιζόταν στο χάος. Εκεί υποστήριξε επίσης πως και ο ίδιος είναι θύμα μιας ισλαμιστικής συνομωσίας.

«Το θέμα έχει ως εξής», λέει ο Καντάφι. «Ένας οργανισμός έχει ξυπνήσει "κοιμισμένους πυρήνες" στην Βόρεια Αφρική. Αυτοαποκαλούνται "Οργανισμός της αλ Κάιντα στην Βόρεια Αφρική"... Οι κοιμισμένοι πυρήνες στη Λιβύη είναι παρόμοιοι με εκείνους στην Αμερική πριν την 11η Σεπτεμβρίου».

«Συνεχώς διαλαλούν πως "Ο προφήτης είναι ο Μωάμεθ", όπως ο Μπιν Λάντεν. Προετοιμάζουν το έδαφος γι' αυτόν στην Βόρεια Αφρική. Θέλουν να ελέγξουν την Μεσόγειο και κατόπιν θα επιτεθούν στην Ευρώπη. Πρέπει να το εξηγήσουμε αυτό στην διεθνή κοινότητα» είπε στο ίδιο τηλεφώνημα ο Καντάφι.

Την ίδια ώρα ο Μπλερ, τον παρότρυνε να προστατευτεί: «Αν έχεις κάποιο ασφαλές μέρος να πας, πρέπει να πας γιατί αυτό (οι βίαιες εξεγέρσεις) δεν πρόκειται να τελειώσει ειρηνικά, και πρέπει να υπάρξει μια περίοδος αλλαγών. Αυτή την διαδικασία αλλαγής μπορούμε να την διαχειριστούμε και θα βρούμε έναν τρόπο να το κάνουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα