O διεθνης τυπος υμνει την ''καμερατα ορχηστρα φιλων της μουσικησ''...

13:17 6/8/2014 - Πηγή: Fimotro
Mία πρωτιά κατέκτησε η Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, καθώς είναι πρώτη ελληνική ορχήστρα που έπαιξε στα «Proms», στον ετήσιο θεσμό ...
συναυλιών κλασικής μουσικής του ΒΒC. Η Armonia Atenea, όπως είναι το διεθνές όνομα της Καμεράτας, με τον μαέστρο Γιώργο Πέτρου, άνοιξε την Κυριακή 2 Αυγούστου στο Cadogan Hall στο Λονδίνο, τον κύκλο των φετινών Proms, αποσπώντας τα διθυραμβικά σχόλια του διεθνούς τύπου.

«Η Armonia Atenea παίζει τα όργανα εποχής με έναν σύγχρονο και φρέσκο τρόπο, γεγονός που το οφείλει σε μεγάλο βαθμό
στον καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιώργο Πέτρου» έγραψε η Telegraph ενώ το δίκτυο του BBC έκανε λόγο για μία «ευέλικτη» ορχήστρα που ένιωσε το ίδιο άνετα όπως αν έπαιζε σύγχρονη μουσική. Εξαιρετικές κριτικές απέσπασαν και η μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καραγιάννη που σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, «απέδωσε με την ερμηνεία της όλη την εκδικητικότητα της Κλυταιμνήστρας» καθώς επίσης και η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη για τη «μεταλλική της φωνή».

Οι ελληνικοί μύθοι λειτούργησαν ως ο «μίτος» του ρεπερτορίου που κινήθηκε στον μπαρόκ λαβύρινθο, που αποτελούνταν από άριες και οβερτούρες γαλλικών, γερμανικών και ιταλικών έργων. Ακούστηκαν αποσπάσματα από τον «Ορφέα» του Γκλουκ, την «Αριάδνη στην Κρήτη» του Χέντελ και τον «Φαέθοντα» του Λουλί.
Keywords
Τυχαία Θέματα