O benizeλος θα ενημερωσει τον παπουλια για τα εθνικα θεματα...

13:09 6/11/2014 - Πηγή: Fimotro
Τα ταξίδια του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στη Λευκωσία και στο Κάιρο θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας ...
και του Ευάγγελου Βενιζέλου την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι. Οι δύο άνδρες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και για τις προτάσεις των κ.κ. Τσίπρα και Κουβέλη σε σχέση με τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Βενιζέλος
την Τετάρτη εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών διατήρησε επιφυλάξεις ως προς την επίτευξη εθνικής συναίνεσης σε ζητήματα οικονομικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Δε βλέπω καμία διάθεση συναίνεσης για τίποτα. Ο ένας ζητάει εκλογές πριν από τη διαπραγμάτευση, ο άλλος δεν αποδέχεται οποιαδήποτε συμφωνία εξ ορισμού. Ας συμφωνήσουμε στα ελάχιστα που είναι εθνική συναίνεση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας, σεβασμός του ρυθμιστικού και ενωτικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μαθαίνουμε τι γίνεται έγκυρα από τους αρμόδιους θεσμούς πριν ζητάμε γενική πολιτική συζήτηση για τα πιο λεπτά θέματα, που είναι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Αμέσως μετά τη σύσκεψη με τον κ. Σαμαρά ο κ. Βενιζέλος μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών όπου είχε προγραμματισμένη τελετή διορισμού του πρώην ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη ως νέο Πρέσβυ εκ Προσωπικοτήτων. Κατά την παρέμβασή του στην τελετή ο κ. Βενιζέλος άφησε να διαφανούν οι στενές σχέσεις του πρώην ευρωβουλευτή με την κυβέρνηση, καθώς και το γεγονός ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε σύγκλιση απόψεων.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Ο κ. Χατζημαρκάκης είχε το θάρρος, πριν από λίγες ημέρες, να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της κυβέρνησης για συστράτευση όλων των εθνικών δυνάμεων, τώρα που αγωνιζόμαστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα προσαρμογής, να φύγουμε από το μνημόνιο, την κρίση και την τρόικα, να περάσουμε σε μία άλλη φάση, τώρα που υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας».
Keywords
Τυχαία Θέματα