O αλεξης τσιπρας θα ανοιξει το πρωι τις εργασιες της κ.ε. του συριζα

08:40 30/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Με ομιλία του Πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στις 10.00 π.μ., θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα Πέμπτη, στο Σινέ Κεραμεικός. Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται...
σκηνικό έντονης αντιπαράθεσης, με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να θεωρείται κρίσιμη
για τις εξελίξεις στο κόμμα.

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης.

Το θέμα που απασχολεί τα κομματικά στελέχη είναι οι διαδικασίες με βάση τις οποίες το κόμμα θα οδηγηθεί σε Συνέδριο.

Η Κεντρική Επιτροπή θα αποφανθεί πότε θα συγκληθεί το συνέδριο και εάν θα είναι έκτακτο ή διαρκές.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η πλειοψηφία των μελών της επέμεινε στην πρόταση για συντεταγμένες διαδικασίες και έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, ενώ κατόπιν αιτήματος για άμεση απόφαση, κατατέθηκαν προτάσεις για δημοψήφισμα ή διαρκές συνέδριο τις επόμενες μέρες.

Ωστόσο, υπέρ της διεξαγωγής διαρκούς συνεδρίου τάσσονται με κοινή δήλωσή τους τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και απορρίπτουν την πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα και έκτακτο συνέδριο.

Την κοινή δήλωση υπογράφουν οι Αντ. Νταβανέλος, Στάθης Λεουτσάκος και Σοφία Παπαδόγιαννη που εντάσσονται στην Αριστερή Πλατφόρμα και καλούν αρχικά την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις που οδηγούν στο μνημόνιο 3 και να προχωρήσει, ενεργοποιώντας τον λαϊκό παράγοντα, στον σχεδιασμό της εναλλακτικής λύσης απέναντι στους εκβιασμούς των δανειστών.
Keywords
Τυχαία Θέματα