O alain badiou στην αθηνα...

18:30 23/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο σύγχρονος Γάλλος φιλοσόφος, ο Alain Badiou θα βρεθεί σήμερα - Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα- στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, για να δώσει διάλεξη με θέμα «Η πρόσληψη του Πλάτωνα στην σύγχρονη φιλοσοφία»...
Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στις 7.00 μ.μ., ο Γάλλος φιλόσοφος θα δώσει διάλεξη για τον «Λακάν και την αντι-φιλοσοφία», στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) και το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 7.00 μ.μ., θα μιλήσει στη Νομική Σχολή Αθηνών
για την «Πολιτική και την κρίση».

Φιλόσοφος, ομότιμος καθηγητής της École Normale Supérieure, ο Alain Badiou είναι δημιουργός ενός πλούσιου συγγραφικού έργου, αποτελούμενο από δοκίμια αλλά και μυθιστορήματα, θεατρικά και πολιτικά κείμενα. Το φιλοσοφικό σύστημα του είναι δομημένο με βάση τέσσερις θεμελιώδεις συνθήκες: τον έρωτα, την τέχνη, την επιστήμη και την πολιτική. Είναι επίσης ο ιδρυτής του Centre International d'Etude de la Philosophie Française Contemporaine (Διεθνούς Κέντρου Ερευνών Σύγχρονης Γαλλικής Φιλοσοφίας).

Το 2012, ο Badiu αφιέρωσε στον Πλάτωνα ένα δοκίμιο, με τίτλο «Η Δημοκρατία του Πλάτωνα», στο οποίο ο Γάλλος φιλόσοφος «σκηνοθετεί» τις φιλοσοφικές ιδέες-κλειδιά του Πλάτωνα, γεγονός που βοήθησε στο να γίνει θεατρικό έργο και να ανέβει στο Τhéâtre des Amandiers της Nanterre τον περασμένο Νοέμβριο. Με αυτό το δοκίμιο, ο φιλόσοφος μας προτείνει μια σύγχρονη ανάγνωση του έργου του Πλάτωνα.

Τη διάλεξη- η οποία εντάσσεται στον κύκλο «FOCUS ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ - Φιλοσοφικά Συμβάντα και Φιλοσοφία του Συμβάντος»- θα παρουσιάσει ο Δημήτρις Βεργέτης, διευθυντής του περιοδικού αληthεια.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα