Nea αγωγη του υπουργειου παιδειας κατα της απεργιας των διοικητικων υπαλληλων...

...ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ...
Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητείται και νέα αγωγή που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας κατά της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών
και της ομοσπονδίας τους, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική...

Το υπουργείο Παιδείας έχει καταθέσει σειρά προσφυγών κατά όλων των ομοσπονδιών του χώρου που έχουν προκηρύξει τις απεργίες για την διαθεσιμότητα.
Υπενθυμίζεται ότι με προηγούμενη απόφασή του το Πρωτοδικείο της Αθήνας έχει κηρύξει παράνομη αλλά όχι και καταχρηστική την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων.
Και ενώ το αδιέξοδο στα ΑΕΙ παραμένει, με τους απεργούς να επιμένουν και το υπουργείο Παιδείας να μεταθέτει την ευθύνη για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων στις πρυτανικές αρχές, η αντιπολίτευση εξακολουθεί να εξαπολύει βολές κατά της κυβέρνησης.
«Τα πανεπιστήμια μένουν κλειστά εδώ και 11 εβδομάδες από την κυβέρνηση, η οποία είναι και η αποκλειστικά υπεύθυνη για το αδιέξοδο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητεί εκ νέου την απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας.
Και από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων η αρμόδια τομεάρχης Σταυρούλα Ξουλίδου έστρεψε τα βέλη της κατά του υπουργείου:
«Όσο διαρκεί η αδιαλλαξία του Υπουργείου Παιδείας και η αδυναμία λήψης έγκαιρων και δραστικών αποφάσεων, τόσο ο χώρος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι καζάνι που βράζει και απειλεί να κάψει τους Έλληνες φοιτητές και τις οικογένειές τους. Η αγωνία τους παρατείνεται καθώς βλέπουν τις προσπάθειές τους να αποβαίνουν άκαρπες και τους κόπους τους - ηθικούς και υλικούς - να μην ανταμείβονται».
«Η τακτική που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας είναι όχι μόνο στείρα και αναποτελεσματική, αλλά εγκλωβίζει τους φοιτητές στη στασιμότητα και στην αβεβαιότητα και το ίδιο το πανεπιστήμιο στην απαξίωση».

Διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητικοί σύλλογοι βγήκαν ξανά στους δρόμους. Το ΚΚΕ ζήτησε την άμεση ενημέρωση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής από τον υπουργό Παιδείας.
Μικροένταση σημειώθηκε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταξύ αστυνομίας και διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, όταν φοιτητές και διοικητικοι υπάλληλοι προσπάθησαν να σπάσουν των αστυνομικό κλοιό, ώστε μπουν στο κτήριο όπου εκδικάζεται υπόθεση που τους αφορά. Οι βουλευτές του κόμματος Γ. Γκιόκας και Ελ. Γερασιμίδου με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Σπ. Ταλιαδούρο ζητούν ενημέρωση για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Την ίδια ώρα, διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητικοί σύλλογοι βγήκαν ξανά στους δρόμους. Μετά το συλλαλητήριο στα Προπύλαια ακολουθησε πορεία προς τη Βουλή, ενώ ένα τμήμα της πήγε στην Ευελπίδων.
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα