Μεγαλη πλακα με το συνταγμα απο τα τσιρακια του αλαφουζου

14:38 2/11/2015 - Πηγή: Fimotro
Ο ΣΚΑΪ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ 64ΧΡΟΝΟ ΒΑΓΓΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΑΝΤΙ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ!
Οι κονδυλοφόροι του συγκροτήματος του ΣΚΑΪ που θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, μάλλον δεν έχουν διαβάσει ποτέ το Σύνταγμα. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται και πόσο μάλλον τι λέει επίμαχο άρθρο 37...
Και καλό είναι να μη το αναπαράγουν και οι διάφοροι υποψήφιοι γιατί γίνονται μεγαλύτερες ρόμπες.
Οι “ακαδημαϊκοί” - ο θεός να τους κάνει αφού δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στο Αμφιθέατρο παρά στέλνουν τους
βοηθούς τους- εκθέτουν τον εαυτό τους ως μπροστάρηδες άλλων και γράφουν πως “δε μπορεί εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης”. Και βέβαια, επειδή “φοβούνται την επόμενη ημέρα” δε γράφουν καν το πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται.
Καλά, τόσο πολύ φοβάται το “σύστημα” τον Απόστολο που τυφλώθηκε και …διαβάζει αλλιώς το Σύνταγμα;
Τι λέει λοιπόν το άρθρο 37 που επικαλούνται σε άρθρο τους στην “σοβαρή” Καθημερινή;
Στην Παράγραφο 2 ορίζει ρητά:” Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Bουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών”.
Στην παράγραφο 4 του ίδιο άρθρου αναφέρει: Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Kυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπός του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Δηλαδή, θα κερδίσει ο Τζιτζικώστας, ως πρόεδρος της ΝΔ τις εκλογές -γιατί μόνο με αυτόν μπορεί- και η κοινοβουλευτική ομάδα δε θα του δώσει την εντολή να είναι πρωθυπουργός! Γελάει ο κόσμος.
Fimotro
Keywords
Τυχαία Θέματα