Metωπικη στη βουλη για το πολυνομοσχεδιο...

14:38 30/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Μεταξύ του πρωτογενούς πλεονάσματος που σηματοδοτεί το τέλος των Μνημονίων όπως θα επισημάνει η κυβέρνηση και των καταγγελιών περί νέων απεχθών μέτρων «σφαγείο»...
που θα εκτοξεύσει η αντιπολίτευση αναμένεται να κινηθεί η κρίσιμη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία μετά τα μεσάνυχτα. Μια ψηφοφορία για το αποτέλεσμα της
οποίας κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται αισιόδοξα καθώς αναμένεται να κατατεθούν αρκετές διορθώσεις που αφορούν στο γάλα, στα φαρμακεία και στα φωτοβολταϊκά.

Πάντως, ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης φρόντισε από το πρώτο κιόλας λεπτό να δώσει το στίγμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιεί αυτές τις διαδικασίες. Αυτές οι διαδικασίες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα. Είναι μια τρύπα στο νερό. Εμείς επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειές μας».

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται στην μετάβαση από την κρίση στην ανάπτυξη και πως οι προωθούμενες ρυθμίσεις διαμορφώνουν «το νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης». Επισήμανε επίσης πως απαιτούνται διορθώσεις στις διατάξεις που αφορούν το γάλα και τα φαρμακεία.

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε ότι το πολυνομοσχέδιο αποτελεί νέο Μνημόνιο και σημείωσε «πιο μνημόνιο πεθαίνεις». Εκτίμησε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι η χώρα εξέρχεται από την κρίση «δεν πρόκειται να έρθει ανάκαμψη. Δεν υπάρχει σχέδιο για την οικονομία επειδή δεν υπάρχει σχέδιο για την κοινωνία. Δεν λέμε ότι δεν θα έχουμε μικρά επεισόδια ανάπτυξης ή ανάκαμψη σε όρους ΑΕΠ αλλά λέμε ότι αυτή θα έχει μεγάλο κερδοσκοπικό χαρακτήρα». Απευθυνόμενος δε προς στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη είπε «Τα ορθόδοξα οικονομικά πρέπει είναι αρκετά έξυπνος για να τα καταλάβει και αρκετά αφελής για να τα πιστέψει και ο κ. Χατζηδάκης είναι καλός φοιτητής».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επισήμανε την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και πρόσθεσε ότι «σήμερα κλείνει ένας κύκλος κρίσης για την χώρα. Θυμάστε τις πλατείες και ποιοι μας αποκαλούσαν Τσολάκογλου και έστηναν κρεμάλες, ποιοι προπηλάκιζαν βουλευτές… μας μιλούσαν για Αγγλικό δίκαιο και πως θα μας έπαιρναν τον Παρθενώνα και νησιά και θάλασσες. Δεν έγινε τίποτα. Από την άλλη, αυτή η πλατεία έφερε στην βουλή ένα νεοναζιστικό μόρφωμα». Απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας έλεγε στην αρχή προς βουλευτές να καταψηφίσουν και εκείνος ως νέος Πάπας θα τους συγχωρούσε και θα τους έβαζε στο αντιμνημονιακό μέτωπο. Μετά άρχισε τις εκπτώσεις, έβαλε στο κόμμα του ανθρώπους που ψήφισαν μνημόνια, τώρα εμφανίζεται έτοιμος να πάρει όσους καταψηφίσουν το γάλα!».

Η κυρία Ραχήλ Μακρή (ΑΝΕΛ) κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις και πρόσθεσε «αφού αυτό θέλετε ιδιωτικοποιήστε ακόμα και την μάνα που σας γέννησε». Υποστήριξε ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν έχει παραληφθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης παρά ταύτα «την φέρνετε εδώ ως προαπαιτούμενο μέτρο».

Ο κ. Ηλίας Παναγιώταρος χαρακτήρισε τους έξι βουλευτές ΠΑΟΚ και ΝΔ που εξέφραζαν ενστάσεις για τις διατάξεις του γάλακτος «κότες». «Ηταν αντάρτες και τώρα κο-κο-κο» είπε ο βουλευτής κλείνοντας την ομιλία του στην οποία αναφέρθηκε στις προφυλακίσεις των 6 βουλευτών της Χ.Α. για να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση έχει «εξευτελίσει την βουλή λόγω της εμπάθειά της για την Χ.Α».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα