Me προστιμα για μη εισπαραξη οφειλων απειλειται το ικα...

Το ΙΚΑ δεν επιβάλλει μόνο πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία, κινδυνεύει και το ίδιο από επιβολή προστίμου. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν κατηγορεί...
το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας ότι δεν εφαρμόζει τα ισχύοντα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης στους οφειλέτες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός με τις υγιείς επιχειρήσεις που δεν οφείλουν εισφορές.

Το κέρδος που αποκομίζουν οι οφειλέτες, σύμφωνα με την Κομισιόν, εκλαμβάνεται ως κρατική ενίσχυση. Δηλαδή δεν έφτανε το προϋπολογιζόμενο έλλειμμα
του ΙΚΑ ύψους 1 δισ. ευρώ για το 2015 και τα υπόλοιπα γνωστά δεινά (υστέρηση εσόδων, μειωμένη κρατική επιχορήγηση), το υπερταμείο θα υποχρεωθεί να πληρώσει και τσουχτερό πρόστιμο για την αδράνεια που επιδεικνύει. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού άρχισε να ερευνά το θέμα της προνομιακής μεταχείρισης επιχειρήσεων στην Ελλάδα μετά την καταγγελία εις βάρος δύο ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που οφείλουν μεγάλα ποσά στο ΙΚΑ. Το κωμικοτραγικό είναι ότι η κατηγορία για αθέμιτο ανταγωνισμό δεν περιορίζεται στις επιχειρήσεις εντός ελληνικών συνόρων.

Το ΙΕΚ μεγαλοοφειλέτης

Το Ιδρυμα κατηγορείται επιπλέον για διατάραξη των όρων ανταγωνισμού των ιδρυμάτων που προσφέρουν μεταλυκειακή εκπαίδευση και στο εξωτερικό. Δηλαδή η χαλαρή αντιμετώπιση που εξασφάλισε ένα ελληνικό ΙΕΚ-μεγαλοοφειλέτης του ΙΚΑ δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό με το London Business School και το London School of Economics! Και μόνο για διαφημιστικούς λόγους, ο Ελληνας μεγαλοοφειλέτης θα αποδεχόταν ευχαρίστως την κατηγορία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα