Me φιλοφρονησεις σοϊμπλε - στουρναρα ολοκληρωθηκε το eurogroup

13:19 1/4/2014 - Πηγή: Fimotro
"ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ" ΛΕΝΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ολοκληρώθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup, η συζήτηση για την Ελλάδα, με την αναφορά της τρόικας και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των υπουργών Οικονομικών. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, «η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα...
και αυτό, άλλωστε, θα αντανακλάται και στην επίσημη δήλωση του Συμβουλίου».

Εξάλλου, κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι η τελική έκθεση της τρόικας για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται να είναι έτοιμη
λίγο πριν από το Πάσχα.

Πανηγυρικός χαρακτήρας

Πανηγυρικό χαρακτήρα για την ελληνική προεδρία της ΕΕ έχουν οι άτυπες συνεδριάσεις των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin που διεξάγονται στο Ζάππειο Μέγαρο σήμερα, Τρίτη και την Τετάρτη.

Θα συζητήσουμε για το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων και την αξιολόγηση της τρόικας δήλωσε προσερχόμενος ο Γιάννης Στουρνάρας.

Θετικό το μήνυμα του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, ο οποίος προσερχόμενος δήλωσε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Η Ελλάδα ανακάμπτει κι επιστρέφει στην ανάπτυξη. Αυτό καταδεικνύεται και από το πρωτογενές πλεόνασμα. Είμαστε αισιόδοξοι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν, ο οποίος επισήμανε: «Έχουμε ευχάριστα νέα από την Ελλάδα· Η χώρα ανακάμπτει».

Ερωτηθείς για την εκταμίευση των δόσεων, ο κ. Ρεν ξεκαθάρισε ότι σημερα θα υπάρξει πολιτική στήριξη για την συμφωνία που επιτεύχθηκε με την τροικα σε τεχνικό επίπεδο και οι επίσημες αποφάσεις για τις δόσεις θα ληφθούν αργότερα.

Ερωτηθείς για το χρέος, ο κ. Ντεϊσελμπλούμ δήλωσε ότι η σχετική συζήτηση θα αρχίσει μετά την επιβεβαίωση του πλεονασματος από την Eurostat και θα γίνει στη διάρκεια ή μετα το καλοκαίρι.
Keywords
Τυχαία Θέματα