Makελειο στην πολη ρασταν της συριας

14:58 14/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Τουλάχιστον 23 στρατιώτες και εννέα αντιφρονούντες σκοτώθηκαν στη Συρία κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που εκτυλίχθηκαν μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και αντικαθεστωτικών ανταρτών στην πόλη Ραστάν την Δευτέρα, 14 Μαΐου. Ακόμη 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν λόγω των βομβαρδισμών που...
προηγήθηκαν.

Οι πληροφορίες για τους νεκρούς στρατιώτες προέρχονται από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο, ενώ τα στοιχεία για τους νεκρούς αντιφρονούντες δημοσιοποιήθηκαν από αντάρτες που δρουν στην περιοχή.

Οι
πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί σε ξένους δημοσιογράφους από την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η Ραστάν βρίσκεται περίπου 180 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού και 30 χιλιόμετρα βόρεια της Χομς, πόλης που αποτελεί προπύργιο της επανάστασης κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Οι κυβερνητικοί έχουν επανειλημμένα εισβάλει στην Ραστάν, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες οι αντάρτες έχουν αρχίσει να ανακτούν τον έλεγχο.

Κατά το προηγούμενο έτος, η περιοχή υπήρξε πεδίο συγκρούσεων μεταξύ στρατιωτών που αυτομόλησαν από τις τακτικές δυνάμεις σχηματίζοντας τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, και των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο Άσαντ.

«Οβίδες και πύραυλοι χτυπούν την πόλη από το πρωί με ρυθμό [ενός πλήγματος] ανά λεπτό. Η Ραστάν έχει καταστραφεί», δήλωσε ένα μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο πρακτορείο Reuters, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Οι συνεχιζόμενες αιματοχυσίες στη διαιρεμένη χώρα εξακολουθούν να προκαλούν τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η κλιμάκωση της βίας και η καταπάτηση της συμφωνημένης εκεχειρίας θα οδηγήσει τη Συρία σε εμφύλιο πόλεμο.
Keywords
Τυχαία Θέματα